23. prosince 2018

čtvrtá adventní neděle

-přivítání

-dnes v 10.00 jsou bohoslužby s vysluhování Večeře Páně v Bohuticích

-na varhany nás doprovází sestra Jana Ryšavá, děkujeme také všem, kdo se podílejí na přípravě a průběhu bohoslužeb u nás i v kazatelské stanici

-odpoledne v 16.00 se v kostele koná Vánoční koncert, velmi srdečně Vás i Vaše rodiny a přátele zveme. Zpívat bude náš pěvecký sbor, sestra Jana Ryšavá zahraje na varhany, pan Přemysl Forst na saxofon nebo klarinet a student Erik Meisl na housle.

-s velkou bolestí, smutkem, přesto s nadějí na vzkříšení z mrtvých jsme přijali zprávu o úmrtí bratra faráře Aleše Mosteckého, našeho prvního vikáře. Zemřel 18. prosince ve věku 45 let. Mnozí z vás jistě uvažují o účasti na pohřbu, který se koná v sobotu 29. prosince ve 13 hodin ve Dvoře Králové nad Labem. Prosíme proto ochotné řidiče i každého, kdo by se rád rozloučení zúčastnil, abyste se po bohoslužbách přihlásili Lii Ryšavé, aby bylo možno vše dobře zkoordinovat. Kondolenční dopis je připraven k podpisům při vycházení.

-minulou neděli se v Praze konalo slavnostní shromáždění ke 100. výročí naší církve, bylo to setkání velmi milé, dobře připravené, důstojné a radostné. Záznam je možno zhlédnout prostřednictvím internetu na www.e-cirkev.cz. Při slavnosti nás pozdravil také bratr farář Jan Pokorný z Brna, který se 18. prosince dožil v přiměřené svěžesti požehnaného věku 100 let. Protože bratra Pokorného známe jak ze seniorátu, tak i z návštěv v Miroslavi, posíláme mu blahopřání, které je také připraveno k podpisu.

-střední generace zve na štědrovečerní zpívání zpěvů z Taizé 24. 12. 2018 v 16.00 hodijnh

-zveme vás ke svátečním vánočním bohoslužbám na Boží hod vánoční v 8.30 s vysluhováním Večeře Páně v Miroslavi, v 10.00 v Moravském Krumlově a ve 14.00 v Troskotovicích. Na Štěpána budou bohoslužby mládeže pouze v Miroslavi, a to až v 9.00 hodin.

Přejeme Vám požehnané sváteční dny naplněné radostnou vánoční zprávou o narození Pána Ježíše Krista.

-po ukončení bohoslužeb prosíme presbytery, aby zůstali v kostele ke krátké poradě a všechny vás zveme do Kruhu