24. června 2018

čtvrtá neděle po svaté Trojici

-přivítání

-v 10.00 jsou bohoslužby v Bohuticích

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkuji také všem, kteří se podílejí na přípravě a průběhu bohoslužeb v Miroslavi i v Bohuticích

-odpoledne jsme zváni do Kruhu na Hudbu a poezii našich domovů, začátek je v 16.00 hodin, přihlášky do programu sdělte po bohoslužbách mně

-několikrát jsme ohlašovali, že nás dnes navštíví bratři a sestry ze sboru Opatovice. Žel, kvůli malému poštu přihlášených, svůj zájezd odvolali.

-v pátek odpoledne jsme se při pohřebním shromáždění rozloučili se sestrou Lýdií Machovou, rozenou Šimšovou. Její náhlý odchod nás všechny hluboce zasáhl a zarmoutil, přestože věříme, že její, a posléze i náš domov, je v Boží náruči. Tobě Jindro, i cele tvé rodině vyprošujeme sílu do příštích dnů, pokoj, lásku Boží a požehnání.Bratr Jindřich Mach a jeho rodina děkují za projevy soustrasti, účast při smutečním shromáždění a za veškerou pomoc. Pro rodinu Machovu je to velká posila, jíž si velmi váží. Pokud by si někdo chtěl v klidu přečíst vzpomínku dětí na maminku Lýdii, několik výtisků je na stolečku pod kruchtou; tam jsou ještě i parte k rozebrání.

Týden ve sboru

Úterý                        9.00               maminky s farářem u Sterziků

Středa                       9.00               RC Medvídek

odpoledne biblické hodiny dětí

Pátek                        9.00               Medvídkova kavárnička (?)

 

Tento týden je poslední ve školním roce. Dětem i mládeži přejeme krásné a radostné prázdniny, odpočinek a šťastný návrat ve zdraví po prázdninách do školy. A také nám všem dospělým přeji klidné léto.

Stavba skladiště pokročila, v minulém týdnu byla zabetonována základová deska. Děkuji všem, kteří se až do této chvíle podíleli na společném díle. Tento týden se pracovat nebude, beton zraje (ostatně i zrají i meruňky). O dalším postupu prací vás budeme informovat za týden.

Sbírka dnešní neděle je určena na potřeby sboru. Pokladnička-kostelíček je připravena pro vaše dary do fondu Compaternitas, který podporuje studenta Tomáše Zbořila. Více informací najdete na nástěnce. Velmi vám děkujeme za vaši štědrost pro sbor i za účinnou pomoc potřebným, vážíme si toho.

Bratr farář bude mít od 30. června dovolenou po dobu dvou týdnů.

Po bohoslužbách vás zvu na osvěžení do Kruhu.

Příští neděli, dá-li Pán, se sejdeme, na bohoslužbách v 8.30 hodin.