8. července 2018

 šestá neděle po svaté Trojici

-přivítání

-dnes v 10.00 jsou bohoslužby v Bohuticích

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkuji také všem, kteří se podílejí na přípravě a průběhu bohoslužeb v Miroslavi i v Bohuticích

-Během uplynulých třech nedělí se konala dobrovolná sbírka do pokladničky-kostelíčka určená studentu Tomáši Zbořilovi prostřednictvím fondu Compaternitas. Vybrali jsme 6 540 Kč. Velmi vám děkujeme za vaše pochopení pro smutnou a složitou situaci, v níž se Tomáš ocitl. Pamatujte na něj v modlitbách a pokud byste ho chtěli ještě podpořit, můžete tak učinit, máme k dispozici účet fondu.

Protože jsme pokládali tuto sbírku za velmi důležitou, odložili jsme celocírkevní sbírku solidarity sborů na poslední dvě neděle v červenci.

-Vám, kteří po celý rok sbíráte hliník, sděluji, že jsme společně nasbírali 23 kg, za něž jsme utržili 410 Kč, ty byly již odeslány na účet sboru. Děkujeme vám, sbírání hliníku pokračuje.

-V týdnu se nekonají žádná sborová setkání, protože jsou prázdniny, někteří z nás i bratr farář mají dovolenou.

-V kostele a v Kruhu je instalována výstava obrázků hendikepovaných dětí a mládeže z Miroslavi a okolí. Jejich vystavením chceme dát najevo svou podporu autorům, ale také těm, kteří s nimi trpělivě pracují ve Středisku volného času Miroslav i v praktických třídách ZŠ Miroslav. Za instalaci děkuji sestře Jiřině Uhříkové. Výstava potrvá do začátku září a je každou neděli po bohoslužbách přístupná veřejnosti.

-Sděluji vám, že se v našem kostele v sobotu 14. července ve 14.00 uskuteční svatební shromáždění, které vykoná sestra farářka Martina Kadlecová ze Silůvek, snoubenci jsou z Třebíče. Sestra farářka Kadlecová požádala staršovstvo o zapůjčení kostela na tuto svatbu.

-stavba pokračuje každé úterý a čtvrtek od 17.00, kdo může přijít, přihlaste se u br. M. Šimši po bohoslužbách

-Sbírka dnešní neděle je určena na potřeby našeho sboru.

-Po bohoslužbách jsme zváni do Kruhu k osvěžení i k přátelskému posezení. Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30, kázat bude náš bratr farář.