17. října 2021, neděle křestní

Bohoslužby s Večeří Páně jsou také dnes ve 14.00 v Moravském Krumlově.

Na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme také dalším, kteří u nás i v kazatelské stanici slouží bohoslužby připravují.

            Dnes byla křtem svatým přijata do společenství Kristova lidu a sboru Evelína, dcera Anny a Martina Lacinových z Miroslavi. Evelínce, rodičů a celé rodině přejeme, aby je stále provázela Boží láska, milost a požehnání .

V úterý 5. října se konala pravidelná porada staršovstva.

            Rozhodli jsme, že se na neděli Díkčinění bude vysluhovat v celém sboru kalíšky; doplnili jsme návrh pro volby seniorátního výboru, uskuteční se na konventu v listopadu; navrhli jsme členy do volební komise pro volby poloviny staršovstva našeho sboru (VSS zjara příštího roku); přijali jsme připomínky k projektu “sborová zahrada”; věnovali jsme se hospodářským záležitostem, zejména dokončení skladiště a předběžným návrhům oprav v kostele a v Bohuticích, na které se zaměříme v příštím roce; naplánovali jsme pobyt hostů ze spřáteleného sboru Spremberg; rozhodli jsme radikálně zkrátit šeříky, stalo se tak v sobotu 9. 10. 2021 a v ještě v úterý bratři pokračovali s omlazením keřů. Odvoz zajistilo město Miroslav. Bratři také uklidili skladiště. Velmi všem děkujeme.

            Byla odeslána druhá polovina personálního fondu ve výši 101 066 Kč. Děkujeme, že svými dary umožňujete plnit povinnosti sboru.

Bratr farář vykonal bohoslužbu v Božicích, děkujeme mu i vám, kteří jste byli s ním.

Týden ve sboru:

středa                                                  9.00                                       RC Medvídek v presbyterně

16.00                                    dětská biblická hodina

čtvrtek                                                 17.00                                    konfirmační cvičení

pátek                                                   9.00                                       Medvídkova kavárnička

            V sobotu odpoledne k nám přijeli hosté ze Spremberka. Dnes jsou s námi na bohoslužbách, srdečně je vítám a na konci ohlášek prosím o jejich pozdrav.  Po bohoslužbách se s nimi setkáme při kávě a pohoštění v Kruhu. Děkujeme sestrám za přípravu společného oběda v Kruhu. V úterý zveme na společnou večeři do Kruhu v 17.30. Další program upřesňujeme. Děkuji všem, kdo naše hosty ubytují a věnují se jim.

Mládež je na seniorátní školce v Rovečném.

            Přišla nabídka nástěnného kalendáře na rok 2022,který vydává ústředí naší církve. Vzadu na stole si jej můžete prohlédnout a zájemci objednat na přiloženém formuláři.

            Jako každoročně se v neděli Díkčinění konala celocírkevní sbírka pro Sociální a charitativní pomoc, své dary můžete připojit ještě dnes do pokladničky. Děkujeme vám, že na potřebnou práci církve pamatujete. Po obě další neděle je pokladnička připravena pro Jubilejní toleranční dar, své dary můžete dávat i proti potvrzení bratru pokladníkovi nebo na účet sboru. Děkujeme vám za štědrost.

            Lacinovi nás zvou k setkání s občerstvením po bohoslužbách.

            Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 v Miroslavi a v 10.00 v Bohuticích. Našim hostem na obou místech bude bratr farář Jakub Pavlús ze Šumperka, náš bratr farář bude v Šumperku.