28. srpna 2022

Ohlášky na neděli 28. srpna 2022 

jedenáctá neděle po sv. Trojici 

-přivítání 

-dnes v 10.00 jsou bohoslužby v Bohuticích 

-na varhan nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme 

-mládež ukončila pobyt na Blažkově a většina z nich odjela na hudební festival do Jimramova; na Blažkově je nyní pobyt starší generace, účastní se členové našeho sboru a jejich brněnští přátelé. Dnes slaví bohoslužby v modlitebně na Blažkově, kde káže bratr farář Ondřej Ruml z Nového Města na Moravě. 

-tento týden končí letní prázdniny a dětem studentům, vyučujícím i rodičům začíná školní rok. Přejeme radostný začátek a vše dobré po celý školní rok. Příští neděli začne také NŠ. 

-ve čtvrtek odpoledne se v kostele a v zahradě uskutečnil Den pro rodinu s divadlem skupiny Loutky v nemocnici. Bylo to velmi pěkné a radostné setkání. Den pro rodinu není určen jen dětem a jejich rodičům, využijte příště i vy starší pozvání a pomozte vytvořit co nejpřátelštější atmosféru.  

-Za týden, v neděli 4. září, se uskuteční slib staršovstva, které bylo zvoleno na VSS v březnu. Přítomen bude člen seniorátního výboru bratr Petr Zajíc, který také bude kázat. 

Týden ve sboru 

úterý 9.00 setkání maminek s dětmi a farářem 

středa 9.00 RC Medvídek 

pátek 9.00 Medvídkova knihovnička 

16.00 setkání všech generací ve sborové zahradě, přijďte si popovídat, něco opéct, zahrát ping-pong, popřípadě fandit a zejména vytvořit přátelské společenství 

Výuka češtiny pro naše ukrajinské přátele se bude konat pouze v pátek odpoledne; znovu velmi děkujeme sestře Lucii Férové za její obětavou a nezištnou práci. 

Dostali jsme pozvání do Sudic, kde bude dnes odpoledne otevřena škola; starou budovu bývalé evangelické školy generálně opravil boskovický evangelický sbor, škola je otevřena všem zájemcům bez ohledu na církevní příslušnost.  

V sobotu byla na zámku zahájena výstava obrazů, které podle fotografií našeho zámku namalovali mentálně postižení z klubu Outsider art v Pezinoku. Na výstavu jsme srdečně zváni.  

Po bohoslužbách je připraveno občerstvení, všichni jste zváni. 

Dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme. Za týden bude celocírkevní sbírka, kterou podpoříme Evangelickou akademii. 

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v 8.30 v našem kostele.