15. října 2023

 Neděle Díkčinění 

-přívítání (našimi hosty jsou členové Spolku evangelických církevních hudebníků, jmenovitě bratr Ladislava Morawetze, celocírkevní kantor a Jiří Schneidr, synodní kurátor) 

na varhany nás kromě Radka Féra doprovází doprovízí náš host bratr Ladislav Morawetz, děkujeme také zpěvákům  

-bohoslužby v MK dnes nejsou, vítáme členy obou kazatelských stanic 

Dnešní neděle je mimořádná také tím, že bratr Radek Fér, jeden z našich varhaníků, je uveden do služby sboru a církvi jako sborový kantor. Přejeme hodně sil, radosti a požehnání. 

Dnes odpoledne se v Nosislava koná instalace bratra faráře Petra Chlápka, jsme rádi, že tam budeme mít také zástupce našeho sboru. 

Včera odpoledne jsme s dětmi připravovali neděli Díkčinění, v Kruhu jsme pekli chléb na VP, sušenky na pohoštění po bohoslužbách a vyzdobili jsme kostel. Jsme za toto radostné odpoledne, které končilo až po setmění, vděčni. 

Děkujeme bratru místokurátrovi za dalším bratřím za zednické a malířské opravy v chodbě na faře. 

Týden ve sboru 

úterý 9.00 maminky s dětmi a farářem 

středa 9.00 RC Medvídek 

13.30 seniorky (v presbyterně!) 

čtvrtek 9.30 biblická hodina pro dospělé 

pátek 9. 00 Medvíkova kavárnička 

Ve středu a ve čtvrtek se v Kruhu a v kostele koná bazar dětského oblečení pořádaný RC Medvídek. 

V sobotu k nám přijedou hosté ze spřáteleného sboru Spremberg v Německu. Nedělní bohoslužby budou společné česko-německé, v Kruhu společně poobědváme a strávíme společně také odpoledne. Kdo se chce k hostům a hostitelům připojit ke společnému obědu, ohlaste se u sestry Jarmily Šimšové. 

Více o programu jejich pobytu najdete na nástěnce. 

Příští víkend bude seniorátní školka mládeže v Kloboukách. 

Dnešní sbírka je celocírkevní a je určena na sociální a charitativní činnost církve. Do pokladničky kostelíčka můžete vložit svůj dar na pomoc potřebným v našem regionu, kterou zajišťuje Charita Znojmo.  Děkujeme vám za štědrost a vstřícnost a vážíme si vaší obětavosti. 

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 a v 10.00 v Bohuticích.