17. září 2023

 

patnáctá neděle po sv. Trojici 

-přivítání 

-dnes v 10. 00 jsou bohoslužby v Moravském Krumlově, také tam bude vykonána sbírka na evangelickou akademii 

-na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme mu také za zprostředkování údržby varhan, kterou v pátek a v sobotu provedl bratr Luboš Raus – opravil měch přeladil jednotlivé píšťaly. Za jeho péči jsme velmi vděčni a prosíme bratra Féra, aby náš díky vyřídil. 

Dnešní neděli byla přijata nejen do našeho sboru a Českobratrské církve evangelické, ale zejména do Boží náruče Barbora Kaštánková. Máme z toho velkou radost a těšíme se, že ji brzy budeme vídat mezi dětmi v nedělní škole. Přejeme jí na cestu životem hodně radosti a Božího požehnání, stejně jako celé rodině. 

Týden ve sboru 

Pondělí večer zahajují zpěváci novou sezonu, přejeme jim při zkouškách trpělivost, radost a úspěšné nacvičování písní, těšíme se, až je uslyšíme. 

středa 9.00 RC Medvídek 

13.30 seniorky 

pátek 9.00 Medvídkova knihovnička 

16.00 setkání ve sborové zahradě srdečně zveme všechny generace, je to příležitost k setkání, popovídání … 

Bratr farář doplnil, že by rád co nejdříve zahájil biblické hodiny pro děti ve středu v 16.00 a pro dospělé ve čtvrtek v 9.30 hodin. Datum zahájení bude upřesněno. 

Za týden v neděli 24. září se v Kloboukách uskuteční Seniorátní neděle se zajímavým programem pro děti, mládež i dospělé. Stále se ještě můžete připojit ke společné cestě autobusem, odjezd je z autobusového nádraží (u zámku) v 8.00 hod., návrat po 17.00 hodin. Jízdné pro dospělé je 100 Kč, děti 50 Kč budu vybírat cestou. Od těch, kdo se přihlásili ke společnému obědu budu vybírat 90 Kč (polévka, kuře s rýží). Možnost přihlašovat se on-line byla prodloužena do dnešní neděle do 17.00 hod. Tam se také můžete přihlásit k některým alternativním programům. Pořadatelé také uvítají, přispějeme-li na společný stůl ke kávě drobným pohoštěním, není to však povinné.    

Přesto, že stále ještě zažíváme krásné pozdní léto, blíží se advent a s ním Dárkování. Prosím sestru Lucii Férovou, aby nám sdělila více. 

Dnešní sbírka je určena pro potřeby našeho sboru, děkuji vám, že na sbor pamatujete i salárem a modlitbami a svou účastí na dění ve sboru. 

Zveme vás do Kruhu k setkání s pohoštěním a děkujeme za přípravu. 

Za týden se ti, kdo nepojedou do Klobouk, sejdou v 8.30 na bohoslužbách v Miroslavi, v Bohuticích bohoslužby nebudou, kázáním v Miroslavi i ve Znojmě poslouží bratr farář.