9. dubna 2023

3 

Boží hod velikonoční 

-přivítání 

-bohoslužby s vysluhováním VP jsou dnes v 10.00 v modlitebně v Moravském Krumlově 

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme … 

-Vyřizuji vám pozdravy od našich zahraničních přátel, od Doris a Rolanda Grögerových, od Carstena  Schwarze, Hanse-Jakoba a Angeliky Werdinových a od Hildegard roz. Becker. 

-Dověděli jsme se, že zemřel pan Ladislav Mička, aktivní člen římskokatolické farnosti. Pan Mička se v našem kostele zúčastňoval ekumenických shromáždění i Nocí kostelů, jistě si ho pamatujete jako přátelského usměvavého bratra.   

V úterý 4. dubna se konala pravdelná porada staršovstva 

-připravovali jsme velikonoční bohoslužby ve sboru i sederovou večeři 

-bratři nás informovali o tom, jak pokračují přípravy instalace solárních panelů na střechu fary 

-podali jsme žádost JJ o překlenovací půjčku ve výši 150 000 Kč 

-potěšilo nás, že sboru byly vráceny přeplatky za energie 

Týden ve sboru 

Pondělí velikonoční 8.30 bohoslužby s hudbou 

úterý 9.00 setkání maminek s farářem na faře 

středa 9.00 RC Medvídek 

13.30 seniorky 

16.00 biblická hodina dětí 

čtvrtek 9.30 biblická hodina pro dospělé 

17.30 konfirmandi 

pátek 9.00 Medvídkova knihovnička 

Za týden v neděli 16. dubna se uskuteční Sborová neděle. Dopoledne budou bohoslužby a po nich nás v Kruhu bratr Radek Fér blíže seznámí s novým zpěvníkem. Už z něj zpíváme čtvrtý měsíc, ale určitě se o něm můžeme dovědět ještě mnoho nového a zajímavého. Připravujeme společný oběd. Odpoledne v 16.00 bude v kostele koncert. Našimi hosty bude pěvecké sdružení z Masarykovy univerzity z Brna, a to z univerzity třetího věku. Program koncertu je velmi lákavý, zazní nejen sborový zpěv, ale také sóla v podání sbormistra Vladimíra Richtera, který je profesionální zpěvák.  

Prosíme vás, abyste se přihlásili ke společnému obědu.  Pokud můžete, sdělte také sestře Jarmile Šimšové co jste ochotni připravit k posezení u kávy a pohoštění zpěváků. Děkuji vám. 

Na Květnou neděli byla ukončena sbírka na podporu studenta Jana Kaluse. Do pokladničky bylo vybráno 8 129 Kč, velmi vám děkujeme. Děkuji také těm, kdo odeslali podporu na sborový účet nebo přímo nadaci Compaternitas, která sbírku organizuje. 

Dnešní chrámová sbírka je celocírkevní a je určena na Hlavní dar lásky JJ. Děkujeme za štědrost a pochopení. 

V Kruhu je připraveno setkání s občerstvením, zvu vás do tepla. Zvu vás k zítřejším bohoslužbám a dá-li Pán také k bohoslužbám příští neděli.