17. března 2024 

Pátá postní neděle zvaná Judica podle žalmu 43 “Bože, zjednej mi právo.” 

-přivítání 

-na varhany nás doprovází sestra Jana Šilhanová, děkujeme 

-bohoslužby jsou dnes jen v Miroslavi; součástí bohoslužeb je Výroční sborové shromáždění, jsem ráda, že jsou s námi také členové kazatelských stanic 

Minulou neděli jsme slavili bohoslužby společně s našimi hosty ze Spremberku. Děkujeme ještě jednou všem vám, kdo jste jakýmkoliv způsobem přispěli ke zdárnému průběhu neděle i předchozích dnů. Naši hosté se v pořádku vrátili domů, a ještě jednou velmi děkují za vše. Po dlouhé době byl téměř zcela zaplněn kostel, chrámová sbírka činila 8 081 Kč + 330 euro. 

Při pohřbu Petera Stockmanna v Glösa náš sbor obdržel 150 euro, bratru faráři obnos předal Martin Delling v zastoupení dalších přátel. 

Bratr farář vykonal pobožnost v Mirandii, (středisko Diakonie ČCE v Brumovicích), děkujeme za tuto službu. 

Na poradě staršovstva 5. března jsme připravovali dnešní sborové shromáždění a program Velikonoc dle rozpisu. Rozhodli jsme, že na Zelený čtvrtek budeme slavit Sederovou večeři. Na nástěnce je tabulka, zájemci prosím zapište se. Pokud se chcete zapojit do přípravy, ohlaste se bratru faráři. Hovořili jsme také o podkladech pro volbu faráře. Administrativní proces probíhá, z naší strany bylo již vše odesláno. Datum volby bude stanoveno až bude proces ze strany seniorátu i synodní rady ukončen. 

Týden ve sboru 

středa 9.00 RC Medvídek 

čtvrtek 9.30 biblická hodina pro dospělé 

16.00 biblická hodina pro děti 

pátek 9.00 Medvídkova knihovnička 

Pěvecký kroužek, flétnisté i jóga se scházejí dle potřeby. 

RC Medvídek zve na Bazárek dětského oblečení, uskuteční se v Kruhu a v kostele 3. a 4. dubna 2024, pozvánka je na nástěnce. 

Připomínáme, že na neděli 2. června plánujeme sborový zájezd pro všechny generace do Ranné. Autobus je objednaný, zapisujte se prosím do tabulky na nástěnce v kostele. 

Dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme vám.  

Po bohoslužbách je připraveno malé občerstvení v Kruhu, je to také příležitost k setkání a sdílení. 

Za týden se sejdeme, dáli Pán, v 8.30 v Miroslavi a v 10.00 v Bohuticích. Za týden v 17.00 bude naším hostem v Kruhu slečna Anastasia Hart, pocházející z Bohemky na Ukrajině. Pokud budete chtít, můžete prostřednictvím Anastasie Ukrajinu finančně podpořit.