Na slavnosti v Nosislavi

https://picasaweb.google.com/miroslav.cce/NaSlavnostiVNosislavi#

       V neděli 9.října 2011 jsme se zúčastnili slavnosti nosislavského sboru konané při příležitosti 230 výročí svého vzniku a 135 let od postavení kostela. Svoji účast jsme nejprve pojali jako  sborový zájezd autobusem, což jsme také uskutečnili. Několik nadšenců, po vzoru někdejších miroslavských evangelíků, absolvovalo cestu do Nosislavi na bohoslužby pěšky (35 km chůze po polních cestách i po silnici za sedm a půl hodiny). Jeden postarší mladík jel tam i zpět na kole. -Úctyhodný sportovní výkon, zasluhující obdiv-.

     Při slavnostních bohoslužbách kázal synodní senior Joel Ruml, který spolu se synodní kurátorkou Liou Valkovou, br.farářem Ondřejem Mackem, kurátorem Vladimírem Luklem a ještě několika členy sboru, vysluhoval Večeři Páně.

     Bohatý program, ve kterém bylo místo pro připomínku historie evangelíků na jižní Moravě, společný oběd, odhalení pamětní desky a představení nové knihy o sboru, pozdravy významných hostů a bývalých farářů sboru, byl zakončen divadelním představením Miroslava Částka -Boží domácnost se musí uklízet-.

     Děkujeme nosislavským za uspořádání, pečlivou přípravu a bezchybné organizační zvládnutí této významné události a jsme vděčni za to, že jsme se jí mohli také zúčastnit.

Ing Jindřich Mach, kurátor.