27. září 2009

Ohlášky na 16. neděli po svaté Trojici

Bratři a sestry, všechny Vás vítám na dnešních bohoslužbách – hosty i domácí, všechny, kteří se společně chtějí  radovat z evangelia – naší posilou v dalších dnech nechť  jsou slova z 2. Listu Timoteovi: Kristus zlomil moc smrti a zjevil nepomíjející život v evangeliu.

Bohoslužby v kazatelských stanicích se konají v 10.00 hodin v Moravském Krumlově i v Litobratřicích, odpoledne v Bohuticích.

Srdečně Vás zvu v 19.00 na nešpor a do Kruhu, kde budu mít další pokračování z knihy vzpomínek pana vikáře Šedého.

Náš bratr farář dnes  káže v Dolnom Štáli (na setkání  fakultního pěveckého sboru „Canticum sacrum“ po 25 letech), přijede zítra.

Naše  mládež je na celocírkevním sjezdu (nejen) evangelické mládeže v Kolíně.

Některé mladé rodiny jsou na setkání vrstevníků na Blažkově.

Sborová setkání  v příštím týdnu:
úterý: starší děti v 15.15 ;
středa: 9°° maminky u Drastíků ; 13.30 sestry seniorky ;
pátek: mladší děti ve 13°° ; zpěv v 19°° ,
sobota:  mládež v 19°° (spolu s hosty „starší mládeží po X letech“)  v Kruhu.

Příští neděle 4.10. je neděle sborová, rodinná, s vysluhováním VP v den  Díkčinění, ; po bohoslužbách program k besedě do Kruhu s pohoštěním a promítáním obrázků ze života sboru. Zejména jste však zváni  i  ke společnému obědu  a  ve 14°° na  koncert  Oborohu se sbírkou na opravu střechy.  Zveme Vás všechny, přijďte  i  se svou rodinou,  přáteli  či hosty. Skupina Oboroh slaví letos dvacetiny a nás těší, že se o tuto radost chtějí podělit i s námi!

Ochotné sestry prosím,  aby se přihlásily u sestry Jany Ryšavé a domluvily se na pohoštění.

Zájemci o oběd příští neděli, napište se prosím do nástěnky nebo se ohlaste u sestry Jarky Šimšové.

Sbírka minulou neděli , která byla určena na celocírkevní  křesťanskou službu  vynesla 3222,- Kč. Děkujeme Vám za Vaši obětavost.

V tuto chvíli myslíme na římskokatolické  sestry a bratry (z Miroslavi odjížděli ve 3.30!), kteří stojí od brzkého rána v Brně na letišti a čekají na mši slouženou papežem. Přejeme jim, aby je tento zážitek opravdu povzbudil ve víře, lásce a naději.

Za dva týdny, 11. října 2009, jedeme na zájezd do Zlína, Pozděchova, Prlova  a Vizovic. Ještě je několik volných míst, připište se prosím na nástěnku nebo oznamte svůj zájem  mně.

Lia Ryšavá