Dárkování 29. 11. 2009

Všem členům sboru, přátelům a sympatizantům sdělujeme, že letošní Dárkování se uskuteční první adventní neděli, to znamená 29.11. Nejprve,  a to od  14 hod., bude možné si nabízené dárky prohlédnout a od 14:30 zahájíme program. Letos se budou podílet na programu učitelé ZUŠ Miroslav se svým hudebním vystoupením.

V pátek, 27.11., se uskuteční od 17 – 19 hod. příjem dárků v Kruhu (místnost vedle kostela).

 

Co znamená, když se řekne Dárkování v Miroslavi, již asi 8 let nazpátek? 

Znamená to vyrábění drobných i náročnějších dárečků, jako jsou např. přáníčka, sušené ovoce nebo zelenina, bylinkové čaje, ale také pletené či háčkované oblečky pro panenky, nebo samotné hračky, či ponožky, čepice a svetry. Příprava a nabídnutí domácích zavařenin, medu, sirupů, domácích nudlí a spousty cukrovinek, včetně perníkových chaloupek a perníkových adventních kalendářů. Sestry, které jsou zběhlé šít na šicím stroji, nás překvapí někdy taškami, jindy kapsáři, polštáři a dalšími pěknými výrobky. I chňapky patří k žádaným dárkům. Pěkné domácí květiny, také vždy našly nového majitele. Fotografové dávají k dispozici svoje záběry, a to ať ve formě obrázků, kalendářů nebo puzzle.

Vždy se sejde spoustu nápaditých, originálních a milých dárků.Ty pak na slavnosti zvané Dárkování nabízíme k rozebrání za doporučený počet hřiven. Hřivny si účastníci mění za tolik peněz, které chtějí poskytnout k charitativním účelům, které jsou vždy ohlášeny.

A proč to vlastně děláme a pro koho? 

Důvodů je mnoho, netroufám si však některý upřednostňovat, proto zmíněné pořadí neberte, jako pořadí důležitosti.

         Při přípravě dárků myslíme na lidi kolem a chceme jim nabídnout něco, čeho máme sami nadbytek, co umíme, co  nás těší dělat a čím chceme druhé potěšit.

         Kvůli přípravě dárků se navzájem setkáváme, ať už v rodině, kdy vyrábíme něco s dětmi, nebo ve sboru, při pečení perníčků apod.

          Doufáme, že prostřednictvím poskytnutých dárků, vybereme prostředky pro charitativní účely. Za prvé chceme umožnit studium dívce z Ugandy, za druhé bychom letos rádi poslali příspěvek dětem s mentálním a kombinovaným postižením do Domova Narnie v Morkůvkách.

K   Každým rokem jsme potěšeni a překvapeni množstvím a růzností poskytnutých dárků.

Přidejte se ke slavnosti Dárkování, ať už výrobou a poskytnutím dárků, nebo přijďte první adventní neděli, potěšit sebe a druhé prostřednictvím Vašeho finančního daru.

  

Iva Ryšavá