14. listopadu 2010

1)     vítám vás, i z Litobratřic

2)     Dnes budou bohoslužby i s dětmi ; po bohoslužbách bude na faře konfirmační cvičení; mezitím můžete trávit čas v Kruhu při besedě

3)     V kruhovém programu dnes v podvečer od 17°° hodin bude Robi Mahel promítat druhou, závěrečnou část obrázků ze své cesty po Indonésii, muslimský ostrov Lombok a hinduistické Bali. (Nešporní pobožnost bude jen kratičká, desetiminutová).

4)     V příštím týdnu:

pondělí – starší děti ve 14.45 s br.vikářem ;

               já jedu do Myslibořic, odjíždím ve 14°° hodin. Můžete                                               jet se mnou navštívit br.Adolfa Svobodu.

úterý – výjimečně v úterý od 9hodin se v Kruhu sejde mateřské                                                                             centrum Medvídek.

       v 18°° hodin odjíždíme do Hrabětic na poradu správní komise

středa – zkouška zpěvu od 19°° hodin

čtvrtek – biblická hodina dospělých v 17°° hodin

pátek – biblická hodina mladších dětí ve 13°° hodin

sobota – mládež v 19°°

5)     Taktéž příští sobotu 20.listopadu se bude v prostorách Loosova sálu II.brněnského sboru konat 4.zasedání 39.konventu brněnského seniorátu. (Kromě faráře za náš sbor jedou: br.kurátor Mach, sestry J.Šimšová a M.Nováková z Bohutic.) O úkolech konventu budeme hovořit na biblické hodině ve čtvrtek.

6)     Za 14 dní začíná advent a my jej zahájíme kromě prvních adventních bohoslužeb s vysluhováním VP, již tradičním, Dárkováním. Všichni jste zváni a pozvěte i přátele a známé.
Prosíme Vás, kteří připravujete na tuto akci své dárky, abyste je donesli v pátek 26.11. mezi 17-19 hod. do Kruhu. Připomínáme, že jsou vítány ručně zhotovené výrobky či vypěstované plody ze zahrad, různým způsobem zpracované.
V neděli se pak můžete těšit na vlastní slavnost, která bude začínat v 15 hod. krátkým programem, který připravují mnozí z Vás. Počítejte také s prohlídkou věnovaných dárků dopoledne po bohoslužbách a odpoledne půl hodiny před zahájením programu.
(Informace o Dárkování můžete číst i na nástěnkách a internetových sborových stránkách.)

7)     Staršovstvo, které mělo poradu minulý týden, se – kromě pravidelných povinností – zabývalo rozpočtem sboru na příští rok a s tím spojenými plánovanými stavebními potřebami ve sboru, přípravou vánočního sborového listu, rozhodlo o adventních a vánočních sbírkách a darech (na potřeby sboru) a chystá smlouvu s Českou spořitelnou o společném správcovství domu na Husově 1192.

8)     Pokladnička-kostelíček přijímá vaše dary na nákup vánočních knížek pro děti z NŠ.

9)     EK 2011 a NKD 2011 jsou k dispozici pod kruchtou, prodává Adam T., každá knížka stojí 85,-Kč.