21. února 2010

          sestry a bratři,domácí i hosté,také z kazatelské stanice Moravského Krumlova,všechny vás vítám při těchto bohoslužbách.

         Dnes je 1.postní neděle s vysluhováním VP, všichni pokřtění jsou zváni do tohoto společenství

         dnes nebudou bohoslužby v MK ,br f.pojede do Litobratřic kde budou také bohoslužby s vysluhováním VP

         po bohoslužbách jsme všichni zváni vedle do Kruhu – ke kávě, čaji a rozhovorům.

         Dnes v podvečer v 17oo se sejdeme v Kruhu ke krátkému nešpornímu zamyšlení.Při programu v  kruhu budu mít vedení já,a přivítám mezi námi vzácného hosta p.Mariana Kvardu.P.Kvarda je prostý člověk jako každý z nás,ale jeho vyjímečnost je v zájmu poznávání dění kolem nás,a to nejen v okruhu několika set ,ale také tísíců kilometrů od domova.Není profesionální cestovatel,ale jak dovolí prostředky , čas a možnosti vycestuje za poznáním např, do severských států Evropy,.do Mongolska,do Vietnamu.Dostal se také do Severní Koreje.A právě z této cesty vznikl film,který natočili sami účastníci zájezdu.Severní Korea je stále ještě ve válečném stavu,a cizinci podléhají velkému omezení,jak v pohybu,vůbec se nesmí setkávat s místními obyvateli,nesmí používat mob tel,záznamová zařízení jako fotoaparáty,videokamery jen velmi omezeně,a jsou pod nepřetržitou kontrolou průvodců,vojáků,policie a samozřejmě tajné policie.Tento film trvající 80 min. není akční strhující příběh,ale pohled očima účastníků jak jej viděli kolem sebe.Zvu vás tedy dnes do kruhu ke zhlédnutí tohoto filmu,a nám mnohým také připomene,že to není tak dávno,kdy jsme prožívali podobné časy.Určitě bude čas také k rozhovoru.Pozvěte i své známé.

        V pátek jsme se zde v kostele rozloučili se sestrou Martou Dočkalovou, která zemřela minulou neděli 14.2. v Domově odpočinku v Myslibořicích. Tuto středu by jí bylo 89 let. Věříme pevně, že je v dobrých rukou Božích.

 

         Shromáždění v příštím týdnu budou následující:

         uterý: od 9°° se sejdou maminky s dětmi u Počarovských ; 15.30 starší děti

        ve středu 13.30 se sejdou seniorky ; biblická hodina v Bohuticích v 17°°

         ve čtvrtek: NEBUDE biblická hodina dospělých na faře protože br f odjíždí do Vilémova vykonat  pohřeb bývalého kurátora ve Vilémově

         v pátek: mladší děti na faře ve 13°°

         sobota: mládež 19°°  ???(nevím, nakolik se projeví jarní prázdniny)

          od soboty 27.února bude mít br.fr. týden řádné dovolené 

         připomínáme, že do příští neděle můžeme do pokladničky-kostelíčka odevzdávat návrhy svých kandidátů do staršovstva a vyplněné ankety pro výroční sbor. shrom.

  

Mirek Šimša