27. listopadu 2011

1) Přivítání. 1.adventní neděle, bude vysluhována Večeře Páně. Zván je každý pokřtěný, bez ohledu na denominaci.

2) Sbírka  dnešní neděle je určena pro střediska Diakonie v našem seniorátu (Brno a Klobouky).

3) Dnes se budou konat bohoslužby také v Litobratřicích a v Bohuticích, vždy s vysluhováním VP.

4)  Dnes odpoledne se bude konat Dárkování. Letos se tu sešlo 1084 dárků! Děkujeme velice všem ochotným dárcům, kteří věnovali svůj čas, um, peníze a energii na přípravu krásných věcí kolem nás. Po skončení bohoslužeb si můžete výrobky prohlédnout. K prohlídce dárků bude kostel  otevřený již od 14.30, kdy si již můžete vyměnit hřivny. Program začne v 15 hodin. Velice děkujeme všem, kteří včera obětavě dárky v kostele připravovali. Také děkujeme všem, kteří se podílejí na připravě programu a  pohoštění. Srdečně vás všechny na toto odpoledne zveme, pozvěte i své známé!

5) V nadcházejícím týdnu bude pravidelný program

Biblické hodiny:
Středa – starší děti
Čtvrtek – dospělí
Pátek – mladší děti, v 15h konfirmační cvičení

V pátek večer je zpěv.

Ve středu se v Kruhu pravidelně schází Mateřské centrum Medvídek.

6) Děti mají v pátek v 17 hodin zkoušku na vánoční hru na faře.

7) Příští sobotu odpoledne ve 14hodin se bude v našem kostele konat svatební shromáždění. O požehnání pro svůj sňatek požádali Vilma Kotrncová a Zdeněk Dyk. K bohoslužbám příští sobotu jste všichni, kdo Vilmu znáte, zváni.

8) Příští neděli, druhou adventní, budou pravidelná shromáždění jako obvykle (v Miroslavi, Litobratřicích a Troskotovicích) . V Kruhu bude od 17°°  promítat Robi Mahel o iblické hoře Araratu. Srdečně Vás již teď zveme.

9) Celému sboru (s omluvou, že se zpožděním) předáváme pozdravy  a dík za dopis od sestry Marty Ryšavé, kterou výprava z našeho sboru navštívila před čtrnácti dny  v Zálesí, kde žije u dcery Evy. Sestra Marta se úměrně věku těší dobré kondici, velmi vzpomíná a těší se na opakování podobné návštěvy z Miroslavi.

10) V pátek se v Praze konalo mimořádné zasedání synodu, který podpořil statutární zástupce církve (Joela Rumla a Liu Valkovou) k podpisu dohody církví se státem ohledně narovnání majetkových křivd z minulosti a budoucímu financování církví.

Daniela Bednaříková