30. ledna 2011

         vítám vás

         bohoslužby budou dnes ještě v Litobratřicích

         náš br.fr. je na seniorátní vizitaci ve sboru v Silůvkách

         večer není ve sborovém rozpisu žádný program v Kruhu

         Jistě jste si všimli výstavy, která je instalována na stěnách kostela (je i v Kruhu). Výstava putuje po sborech naší církve a jmenuje se: „Neučiníš sobě rytiny“ Evangelické umění toleranční doby 1781-1861. Výstava bude v našem kostele tři neděle, tu příští – 6.února odpoledne v 15°° hodin budeme mít mezi sebou autory této výstavy pana Sixta Boloma-Kotari (měl v Kruhu program o Tomáši Jurenovi) a slečnu Martinu Kotlíkovou. V Kruhu s nimi budeme besedovat a oni nás s komentářem výstavou provedou. 15.února pak budou panely přesunuty do sboru v Kloboukách. Po bohoslužbách prohlížejte, čtěte a příští neděli odpoledne se dozvíme víc.

Staršovstvo rozhodlo o instalaci výstavy. Nyní děkujeme br.Jarkovi Ryšavému za výrobu a montáž decentních lišt na stěnách kostela a Kruhu a sestře Jiřce Uhříkové s pomocníky za instalaci panelů.

         program příštího týdne:

pondělí: od 9hodin se sejdou maminky u Machů ; odpoledne budou mít biblickou hodinu starší děti s br.vikářem, br.fr jede do Myslibořic (a bere spolujezdce; odjezd ve 14°° hodin)

ve středu: dopoledne klub maminek, od 13.30 sestry seniorky ; v 17°° biblická hodina v Bohuticích ; v 19°° zkouška zpěvu ; ve 20.15 Kroužek učitelů NŠ

ve čtvrtek: biblická hodina dospělých v 17°°

v pátek jsou prázdniny, děti mít hodinu nebudou

v sobotu: mládež na faře v 19°°

– Máme radost, že sestra Marta Nováková je po operaci srdce již doma a čeká ji standardní rekonvalescence. Spíš než návštěvu, nyní, v období chřipek, je lepší jí domů zatelefonovat.

– káva, čaj a další produkty Fair-Trade jsou během výstavy k dispozici v Kruhu. (Adam T.)

Děti odcházejí do NŠ.

Jiří Doubrava