15. července 2012 + info ze staršovstva

         Vítám vás všechny, domácí i hosty.

         Bohoslužby dnes nebudou v žádné kazatelské stanici.

         Br.fr. je dnes v administrovaném sboru v Jevišovce.

         Staršovstvo rozhodlo, že o prázdninách se ruší večerní programy v Kruhu. Je to zejména pro nedostatek programů. Od září zase nešpory a programy v Kruhu budou zcela pravidelně. Na dnešek původně plánovanou zprávu z jednání synodu si přečtěte na nástěnce ve zprávách Brněnského seniorátu nebo v časopise Český Bratr.

         Zítra, v pondělí 15.7. se sejdou maminky s br.farářem, tentokrát u Počarovských (v bývalých sklárnách).

         Protože minulou neděli nedošlo na informace ze staršovstva, poslyšte je nyní: Staršovstvo, nikoli jednohlasně, ale výraznou většinou schválilo pronájem sborového bytu na dva roky rodině Klempárových. Nájemné činí 5.000,-Kč + platba za spotřebované energie. Takto získané prostředky nad plánovaný rozpočet zůstanou ve zvláštním fondu pro budoucí opravy a nutné investice výhradně sborového bytu. (Byt je „nový“ již 15 let a v dohledné době budu prostředky na jeho údržbu potřeba.)

         Počátkem října nastoupí na vikariát do Miroslavi již šestý praktikant, bratr vikář Otto Miklík ze Vsetína. Ten bude podle dohody s majiteli bydlet v části domu Svobodových („pekařových“) na Václavově. Nábytek ze sborového bytu potřebný pro vikáře je již přestěhován, bude třeba dovybavit kuchyň. Praktické dotazy čiňte u br. kurátora. Bratr vikář Miklík slíbil přijet se představit někdy během prázdnin.

         Příští neděli 22.července se budou bohoslužby konat jako obvykle v 8.30 hodin.

Ondřej Ryšavý