23. září 2012

Bratři a sestry, vyslechněte ohlášení, dnes je 16. neděle v církevním mezidobí, tj. po svaté Trojici.

§       Dnes jsou v celém našem sboru čtené bohoslužby, a to v Miroslavi, v Litobratřicích a odpodne v Bohuticích.

§       Bratr farář Titěra je dnes hostem na Setkání všech generací chrudimského seniorátu a káže v Pardubicích.

§       Program v Kruhu začíná nešporem v 17.00 hodin, v Kruhu se vrátíme k letošnímu Blažkovu, pobyt měl téma Jan Amos Komenský.

§       V příštím týdnu se konají biblické hodiny dětí podle poslední domluvy, tj.: úterý 17°° konfirmační cvičení (do půl sedmé); starší děti středa 17°° (do šesti); mladší děti čtvrtek 15°° (do čtyř)    –  ve všech skupinách jsou dojíždějící, pamatujte na to prosím, je třeba přizpůsobit se jíznímu řádu.

§       V  nejbližším období se do našeho sboru chystá několik skupin zahraničních návštěv: příští víkend to bude více méně soukromá návštěva z Chemniz-Glösa, a to manželé Stockmannovi a Kollerovi, přijedou jako zástupci spřáteleného sboru; od 6. do 11. října budou v Miroslavi hosté ze spřáteleného sboru Spremberg a kromě toho v neděli 7. 10. pouze na odpoledne přijede autobus z Vídně z refomovaného sboru, na bohoslužbách budou v Brně I a chtějí navštívit také Miroslav.

§       Vzhledem k očekávaným zahraničním návštěvám bude v úterý na faře v 19.30 přípravná schůzka, na kterou jsou zváni všichni zájemci ochotní pomoci při organizaci.

§       Ve středu se koná pravidelné setkání Mateřského centra Medvídek v obou skupinách, zkouška zpěvu v 19°° a biblický kroužek, který vede Daniela Bednaříková ve 20°° hodin. Jste srdečně zváni.

§       Příští neděli večer v Kruhu (30. 9. v 19°°) nás navštíví bratr senior Jiří Gruber a uvede nás do obsahu i záměru výstavy “Morava tolerantní”, která je od minulého týdne vystavena v kostele a v Kruhu.