10. srpna 2014

Sestry a bratři, vítám vás všechny na dnešních bohoslužbách, hosty i domácí. Je osmá neděle po Trojici.

Čtené bohoslužby budou ještě v Bohuticích ve 13,30.

Ve středu se dopoledne schází v Kruhu RC Medvídek a odpoledne ve 13,30 mají sestry seniorky své setkání také v Kruhu.

V sobotu 16.srpna odjíždí část našeho sboru na společný pobyt na Blažkov. Doprava je individuální.Nabízím možnost odvozu zavazadel a proviantu, které se vám nevejdou do aut, na vozíku. Prosím, dovezte vše, co budete potřebovat odvézt ,k Šimšům na Tyršovu ul.v sobotu ráno až do 11 hod.

Zpráva br.kurátora:

Právě probíhající výměna střešní krytiny na faře dospěla do poloviny. Práce budou pokračovat ještě týden. V minulém týdnu byl vymalován sborový byt a br.kurátor děkuje sestrám, které v pátek odpoledne byt po malíři uklidily. Takže je téměř připraven k nastěhování našeho nového faráře Davida Sedláčka a jeho rodiny. Sedláčkovi se budou stěhovat již od zítřka za týden,v pondělí 18.srpna.Stěhovací vůz přijede v odpolední až podvečerní době.Prosím ochotné bratry,aby podle svých možností přišli pomoci s odnášením nábytku. Za váš čas a ochotu pomoci, již teď velmi děkuji.

Staršovstvo na své mimořádné poradě minulou neděli rozhodlo nabídnout za odvoz nepotřebný materiál z půdy a ze sklepa fary. Jedná se od dveře,skříně,regály,staré střešní latě. Seznam nabízeného materiálu je na nástěnce u kostela. Zájemci o materiál nechť se hlásí u br.kurátora.

Děkuji ses.Lii Ryšavé za vytřídění 17-ti krabic s knihami a písemnostmi. Po vytřídění jsou uspořádány zpět do krabic,bible,kancionály,postily a zbytek knih z někdejší knihovny v Kruhu.Také část archivu z Hrabětic,dále výtisky Českobratrské jednoty vydávané far.J.L.Hájkem v Miroslavi a další církevní tiskoviny.

Na neděli 31.srpna odp.se připravuje instalace far.Jiřího Bureše v Boskovicích.