4. května 2014

Milí bratři a sestry!

Dnes je druhá neděle po Velikonocích a já vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách. Zvlástě pak vítám bratry a sestry z Litobratřic a Návštěvu z Německa ze Spremberku br.faráře Werdina a jeho paní a br.Grégra.

1. Dnes budou bohoslužby jen odpoledne ve 14,-hodin v Troskotovicích.

2. Dnes odpoledne ve 14.hodin se koná zde v kostele koncert Slávka Klecandra. Vstupné je dobrovolné.

3. Sborový program v týdnu:

V úterý v 19. hodin se koná na faře pravidelná porada staršovstva. Prosím presbytery, aby podepsali oběžníkovou knihu a připojili své podněty do programu jednání.

ve středu – dopoledne v Kruhu-Rodinné centrum Medvídek, -ve 13.15 hodin se koná biblická hodina nejmenších dětí na faře, -v 16.45 biblická hodina starších dětí,

-ve čtvrtek je státní svátek, proto nebudou biblické hodiny dětí ani konfirmační cvičení

-v pátek se koná v 15. hodin hraní pro děti v zahradě Počarovských, v podvečer v 18,30 zkouška zpěvu v Kruhu,

– příští sobotu 10.května se po celé republice koná Snídaně s Fair Tradem. Také u nás před kostelem už potřetí bude společná, veřejná fairtradová snídaně od 9hodin. Podrobnosti čtěte na nástěnce.

4. Příští neděli 11.května budou bohoslužby jako obvykle v 8.30 v Miroslavi, v 10.hodin v Litobratřicích a ve 13.30 v Bohuticích. Večerní nešpor je plánován ekumenický, v ř.k. kostele v Hostěradicích v 19.hodin. Kázat bude náš bratr farář.

5. V neděli za dva týdny, 18.května se koná ve sboru v Kloboukách u Brna seniorátní rodinná neděle. Bohoslužby bude mít sestra farářka Saša Hauserová; tematem je verš z Listu Galatským: Jedni druhých břemena neste“ a podrobnosti jsou na barevné pozvánce na nástěnce před kostelem. Je domluven malý autobus, kterým pojede br.Mirek Šimša. Hlaste se u ses.Jarky Šimšové ještě dnes také kvůli obědům.

6. Vážený bratře faráři, v příštích dnech se dožíváte významného životního jubilea, padesáti let. Věku, kdy je člověk v plné síle a rozdává svému okolí a těm, kteří jsou mu svěřeni, vše co přijal v mládí, naučil se od svých rodičů a učitelů, ve svém povolání, ve vytváření vlastní rodiny a z toho co zúročil svými životními zkušenostmi. Také Vy bratře faráři konáte věrně a s plným nasazením práci,která se dá bez nadsázky nazvat posláním – přinášíte evangelium všem, kdo jsou ochotni poslouchat a nechat se vést v hledání pravdy, která je nad námi. Jste věrný následovník Kristův a máte dar od Pána Boha vždy nově a důrazně oslovit věřící a být jim světlem na cestě víry. Máte obdarování přivádět na cestu víry také nevěřící a otevírat jim tak nové, netušené možnosti. Jménem členů sboru Vám co nejsrdečněji blahopřeji k Vašemu životnímu jubileu. Do dalších let přeji hodně zdraví a sil od Hospodina do práce, která je před Vámi. Jako výraz poděkování za vše, co jsme od Vás dosud přijali, přijměte dárek z keramické dílny Jiřího Uhříka a kytičku.

7. Po bohoslužbách jsme všichni zváni do Kruhu k besedě při kávě a čaji. Děkuji všem sestrám, které toto pohoštění připravili.

Jindřich Mach – kurátor