Byl zvolen nový farář!

Sborové hromadění miroslavského sboru volilo v neděli 27.dubna jediného kandidáta na místo faráře ČCE v Miroslavi. Volba probíhala celkem na čtyřech místech sboru – v Moravském Krumlově, v Troskotovicích, v Miroslavi a v Litobratřicích.

Volby se účastnilo 92 dospělých členů sboru. Výsledek byl jednoznačný – 88 lístků bylo souhlasných, dva záporné a dva prázdné.

Novým evangelickým farářem v Miroslavi byl tak zvolen br. Mgr. David Sedláček (tč. farář v Krouně). Nastoupí do služby 1.září 2014 s mandátem do 31.srpna 2024.

Podle řádů se nyní musí zvolený kandidát k výsledku volby písemně vyjádřit, podepsat povolací listinu a její přílohy. Dokumenty budou cestou brněnského seniorátního výboru poslány Synodní radě v Praze, která volbu s konečnou platností potvrdí. Tento postup je nutný i potřebný, na výsledku volby by však již neměl nic změnit.

Blahopřejeme členům sboru i novému faráři!

Současný a odcházející farář O.Titěra nastupuje již 1.srpna 2014 ve farním sboru ČCE v Jablonci nad Nisou. Vyslovit mu své „sbohem, a někdy nashledanou“ bude možné poslední neděli v červenci 27.7. při zahradní slavnosti u kostela.

Ondřej Titěra