7. září 2014

Je dvanáctá neděle po Trojici, dětem začal nový školní rok a my se scházíme k prvním bohoslužbám s naším novým kazatelem. Srdečně vás všechny vítám.

Po společném úvodu do tématu letošního ročníku NŠ, děti odejdou na faru do NŠ.

Po skončení bohoslužeb se sejde stavební komise na faře. Bohoslužby se dnes budou konat ještě odpol. ve 14°° v Troskotovicích a v 17°° jsme zváni do Kruhu k programu o letošním pobytu na Blažkově , rodin i seniorů. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky a dojmy.

Program v týdnu:

Ve středu se v kruhu dopoledne schází RC Medvídek

a odpoledne ve 13.30 sestry seniorky

V pátek 12.9. v 19°°zahajuje pěvecký kroužek podzimní sezónu a zve zájemce o sborový zpěv do svých řad.

V sobotu se schází mládež na faře.

V úterý se konalo staršovstvo a tím byla zahájena naše spolupráce s br.fr.Davidem Sedláčkem. Probírala se tato témata: Výuka dětí, nedělní škola, konfirmační cvičení, mládež, biblické hodiny pro dospělé, forma bohoslužeb, seznámení s kazatelskými stanicemi. Vyklízení fary s ohledem na uvažovanou opravu. Bylo rozhodnuto o konání Dárkování 30.11 2014. 17.-18.9. se koná v Kruhu desátý dětský bazar. Chceme použít část starých latí z farské střechy na ohradu kompostů za kostelem ,ale je potřeba nejprve z nich vytahat hřebíky. Už jsem to začala a jde to pomalu a tak prosím, jestli by se chtěl někdo ke mně připojit,na jakoukoliv dobu. Najde-li někdo z vás odvahu a čas, ozvěte se mi prosím.

21.září se koná instalace br.fr. Ondřeje Titěry v Jablonci nad Nisou. Byl napsán dopis, kterým br.faráře chceme pozdravit a bude dnes a příští neděli k podepsání. Nabízí se možnost autobusového zájezdu do Jablonce n.N. Vzhledem k velké vzdálenosti bude tato cesta časově i finančně náročná. Cena autobusu by byla 18000 Kč a doba cesty 5-6hodin.

Zájemci o cestu autobusem, hlaste se u br.kurátora Macha do středy 10.září,kdy musí být autobus objednán.

Instalace br.Davida Sedláčka v Miroslavi je plánovaná na 5. října ve 14.30.