10. května 2015

Milí bratři a sestry,dnes je neděle Rogate-Modlete se a já vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách.

Bohoslužby se konají také v Litobratřicích v 10.00 a v Bohuticích v 14.00 hodin

Nešpor ani Kruh dnes nebudou.

-V sobotu dopoledne se v zahradě u kostela uskutečnila již tradiční Férová snídaně na podporu produktů Fair trade a domácí produkce. Sešlo se přibližně 90 domácích i hostí, děkujeme všem za podporu a pomoc při přípravě a také všem, kteří přijali pozvání, udělali si čas a svou přítomností přispěli k radostné atmosféře. V ČR se na 137 místech sešlo více než 5000 osob.

V úterý se konala pravidelná porada staršovstva, z projednávaných témat vybíráme:

Projektová dokumentace – s Ing. arch. Petrem Talandou jsme diskutovali nad vypracovanými výkresy, které se týkají rekonstrukce fary, přístavby Kruhu a úprav farské zahrady. Výkresy budou vystaveny na nástěnce v kostele, aby se s nimi každý mohl seznámit. Připomínky shromažďuje sestra Jiřina Uhříková.

Vybrali jsme firmu, která zhotoví fasádu na modlitebně v Bohuticích, jde o firmu Vaňátko z Břeclavi. Také v Moravském Krumlově se modlitebna opravuje, v nejbližších dnech budou dokončeny nátěry dveří a v modlitebně se bude malovat.

-S radostí jsme přijali žádost rodičů Jany a Daniele Strezika o křest syna Vojtěcha; křest je plánován na svatodušní neděli.

-Na základě výzvy SR, ale také členů našeho sboru, jsme rozhodli o dobrovolné sbírce na postižené zemětřesením v Nepálu. Své dary můžete vkládat do pokladnice na stolečku. Sbírka potrvá konce května. SR již do Nepálu odeslala 200 000 Kč, naše dary doplní fond solidarity, vznikne-li přebytek, bude na místo živelné tragédie také odeslán.

Sbírka darů JJ pokračuje také do konce května.

Celocírkevní sbírka na Diakonii se uskuteční o svatodušních svátcích.

Děkujeme vám za vaši již projevenou a i nadále projevovanou obětavost.

-Bratr farář Hans-Jakob Werdin ze Spremberka odchází do důchodu. Zástupci našeho sboru pojedou o svatodušních svátcích na rozloučení, staršovstvo připravilo dopis, který můžete při vycházení podepsat.

-Někteří z vás jistě slyšeli o komplikované finanční situaci ve středisku Diakonie v Sobotíně, více informací se dočtete na nástěnce.

V příštím týdnu se budou konat tato setkání:

Středa            RC Medvídek se připojuje k celorepublikové výzvě mateřských a rodinných center a ve středu pořádá Den otevřených dveří pod názvem „Kořeny a křídla v našich rodinách“. Dopoledne od 9.00 proběhne pravidelný program, společně poobědvají, odpoledne se uskuteční čtení dětem a poté zdobení textilních tašek. K návštěvě RC je každý v kteroukoliv dobu zván.

ve 13.30 se sejdou sestry seniorky, tentokrát v presbyterně, a po kávě jsou zvány na návštěvu do Medvídka. Věříme, že se jim tam bude líbit jak čtení, tak i tvoření.

15.45               biblická hodina mladších dětí

16.45               biblická hodina starších dětí

Čtvrtek                      17.45               konfirmační cvičení

Ve čtvrtek 14. května je svátek Nanebevstoupení Páně, bohoslužby se budou konat v Miroslavi v 19. hodin.

Pátek                          16.00              je setkání dětí v Medvídkově výtvarné dílně, v případě pěkného počasí v zahradě ve Sklárnách již v 15.00 hodin.

16.30               biblická hodina pro začátečníky

18.30              zkouška zpěvu

Sobota                                   dopoledne zveme na brigádu do Bohutic

Mládež se chystá o víkendu na školku do Nosislavi, mají zajímavé a důležité téma zvané „Stáří vpřed“.

-Po bohoslužbách jsme zváni k posezení při kávě a čaji v Kruhu .

Příští bohoslužby se konají opět v 8.30 hodin.

-Vyřizuji pozdravy členům sboru od br.faráře Titěry  i jeho  rodiny,minulý týden jsme spolu mluvili po telefonu.

-Nyní zvu děti ke stolu Páně a br.faráře prosím o jejich vyslání  do NŠ