3. května 2015

Vítám vás všechny na bohoslužbách v neděli Cantate – zpívejte Hospodinu píseň novou.

Bohoslužby v 10.00 v Litobratřicích a v 14.00 v Troskotovicích.

V celém sboru jsou bohoslužby čtené, bratr farář s rodinou je v Krouně, kde káže a slouží křtem.

Nešpor ani Kruh dnes nebudou. Sestry seniorky přijaly pozvání na slavnost střediska Diakonie v Brumovicích a odjíždí tam dnes v 12.45 malým autobusem z autobusového nádraží.

Sborový program v týdnu:

Úterý  19.00 porada staršovstva

V úterý mají maminky výjezdní setkání ve Zwingendorfu v Rakousku u Brabců.

Středa 9.00 RC Medvídek

13.10 odjíždí sestry seniorky na výstavu „Velké prádlo našich prababiček“ do muzea v Ivančicích, kdo má zájem, může se připojit. Odjezd linkového autobusu je v 13.10 z autobusového nádraží.

Čtvrtek 17.30 konfirmační cvičení

Pátek 18.30 se sejdou zpěváci k pravidelné zkoušce i když je státní svátek

Jako každý rok, i letos proběhne každou neděli v květnu sbírka darů JJ do zvláštní pokladničky – kostelíčka. Prosíme, abyste na ni svými dary pamatovali. Více informací najdete v letáčcích JJ.

Ode dneška je možné přihlásit se na rodinnou rekreaci na Blažkově, uskuteční se v době od 15. do 22. srpna 2015.

V sobotu dopoledne v době od 9.00 do 11.00 se uskuteční již ohlašovaná Férová snídaně v zahradě u kostela, v případě deště v Kruhu. Všichni jsme srdečně zváni. Svou  účastí tak podpoříme spravedlivý obchod zvaný Fair trade, který neokrádá výrobce a dává lidem ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Zemědělci dostávají spravedlivě zaplaceno, pěstují s ohledem na životní prostředí a jejich děti mohou chodit do školy a nejsou zneužívány námezdnou prací. Výrobky Fair trade jsou sice dražší, ale pocit, že jejich nákupem někomu pomůžeme, za to jistě stojí. Férová snídaně současně podporuje domácí produkci, a tak se těšíme nejen na vaši účast, ale pokud je to možné i na ochutnávku dobrot z vaší kuchyně. Akce se koná ve Světový den Faire trade na více jak sto místech v naší republice.