11. října 2015

Milí bratři a sestry,je devatenáctá neděle po svaté Trojici,neděle Díkčinění a já Vás vítám při těchto bohoslužbách. Zvláště pak vítám naše milé hosty br.faráře  Jakuba Kellera a členy sboru z Horní Čermné. Máme radost z toho,že jsme mohli společně slavit večeři Páně.Přejeme Vám pěkný zbytek návštěvy našeho sboru a pěkné zážitky ze všech míst,která  ještě na své cestě navštívíte.. Dnes se budou konat v našem sboru v 10. hodin dopoledne čtené bohoslužby v Litobratřicích a bohoslužby s večeří Páně v Bohuticích.V podvečer jsme srdečně zváni v 17.hodin k nešporním  bohoslužbám s hostem far.Petrem Tureckým, který bude poté hovořit v Kruhu o malíři Petru Brandlovi.

Na pravidelné poradě staršovstva konané v úterý- byla sepsána nabídka výběrového řízení na opravu fary a bylo rozhodnuto, které firmy budou neprodleně obeslány

-rozhodli jsme, že v neděli 1. listopadu v 16.00 bude v našem kostele vzpomínková bohoslužba s poděkováním za život bratra Pavla Krbálka, malíře a sochaře, a po ní se uskuteční v Kruhu vernisáž jeho obrazů. Na obojí bude pozvána i veřejnost.

-přijali jsme informaci o výsledku obou materiálních sbírek pro uprchlíky a všem vám za vaši velkou pomoc děkujeme; ilustrativní foto z uprchlického tábora, kam naše druhá sbírka směřuje, je na nástěnce

-rozhodli jsme, že sbírka na Jubilejní toleranční dar se bude v našem sboru konat 25. října.

V týdnu se budou konat tato setkání

V pondělí – RC Medvídek zve nejen děti na scénické čtení z knihy Flouk a Líla, tento pořad je další ze setkání Celé Česko čte dětem a je otevřen veřejnosti, začátek je v 16.00 v kostele.

Ve středu –  dopoledne se schází RC Medvídek, odpoledne mají obě skupiny dětí biblické hodiny a na večer připravilo RC přednášku pro rodiče, více čtěte na nástěnce

Ve čtvrtek konfirmační cvičení je v 17.00 a ve 20.00 výjimečně kroužek učitelek NŠ

V pátek – v 16.00 zveme děti do Medvídkovy výtvarné dílny, v 16.30 je biblická hodina pro začátečníky, v 18.30 zkouška zpěvu a ve 20.00 setkání střední generace u Sedláčků

Na víkend mládež odjíždí na školku mládeže do Heršpic

Za týden, v neděli 18.října se sejdeme na bohoslužbách v 8.30 zde v kostele a v 17.00 po nešporu bude v Kruhu hovořit Aleš Bednařík o připravovaném referendu proti hazardu v Miroslavi a vysvětlí vše, co by nás mohlo a mělo zajímat.

Sbírka dnešní neděle je celocírkevní a je určena na sociální a charitativní pomoc, vaše dary sboru při VP vkládejte do pokladničky kostelíček, děkujeme.

Po bohoslužbách jsme zváni na posezení s našimi hosty do Kruhu a je připraveno občerstvení. Děkuji všem kdo se na jeho přípravě podíleli.