12. července 2015

6. neděle po Trojici

Bohoslužby se konají pouze dopoledne v Miroslavi.

Původně plánované bohoslužby v Bohuticích se nemohou konat proto, že kolem modlitebny stále stojí lešení a dovnitř není možné vstoupit. Nová fasáda a další řemeslnické práce jsou již dokončeny.

* ve středu 15.7. se koná prázdninové setkání RC Medvídek od 9.00 v Kruhu

* odpoledne ve 13.30 setkání seniorek.

Bratr farář David Sedláček je s rodinou na dovolené, v nutných případech se obracejte na bratra kurátora Jindřicha Macha.

Jak bylo již oznámeno, v neděli 26. července se koná mimořádné sborové shromáždění. Důvodem ke svolání MSS je rekonstrukce fary. Text, který vysvětluje důvody rekonstrukce i plány, jak na tak náročnou akci získat finanční zdroje, je stále k dispozici. Prosíme, pokud ho ještě nemáte, vezměte si ho domů a seznamte se s ním v klidu, abyste se mohli rozhodnout, zda tento záměr staršovstva podpoříte a o přestavbě svým hlasováním rozhodnete. Současně je na nástěnce umístěn projekt, který staršovstvo vybralo. Bližší informace a vysvětlení vám podá bratr Daniel Sterzik, stejně jako další členové staršovstva.

K nahlédnutí jsou také prezenční listiny se jmény hlasovných údů sboru; prosíme, pročtěte si je a případné nedostatky oznamte bratru kurátorovi.

Minulou neděli náš sbor navštívili přátelé ze slovenského sboru v Beckově-Kálnici. Důvodem jejich návštěvy bylo nejen podpořit vzájemné vztahy našich sborů, ale chtěli nám také povědět, že v současné době hledají nového faráře. Všem, kteří jste se podíleli na přípravě setkání, děkujeme za ochotu.

Ve věku 91 let zemřela sestra Jindřiška Mikolášková, která měla v našem sboru přátele, měla k Miroslavi pěkný vztah a několikrát náš sbor navštívila. Někdo si možná vzpomene na výstavu panenek, kterou měla nejen v kruhu, ale i v miroslavské škole. Pohřeb sestry Mikoláškové vykonal bratr synodní senior Joel Ruml, a to včera, v sobotu 11. července v Pusté Rybné. Zarmoucené rodině vyprošujeme Boží pokoj a posilu.

Příští sobotu 18. července v 19.00 hodin se v našem kostele uskuteční koncert nazvaný Virtuózní housle a violoncello nejen v barokní hudbě. Program je vyvěšen na nástěnce. Koncert pořádá a financuje Město Miroslav v rámci Jarmarku u Floriána, náš sbor byl požádán o možnost uskutečnit koncert v našem kostele. Srdečně vás na vystoupení známého violoncellisty Jana Škrdlíka a jeho kolegů zveme.