5. července 2015

Je 5. neděle po sv. Trojici – dnes si připomínáme památku věrozvěstů Cyrila a Metoděje a současně zítřejší 600. výročí upálení Mistra Jana Husa. Já vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách. Bohoslužby se budou konat dnes jako každou první neděli v měsíci ve 14.00 v Troskotovicích. Nešpor ani Kruh dnes večer nebudou.

V úterý 30. června se konala řádná porada staršovstva, hlavní částí programu byla příprava mimořádného sborového shromáždění (MSS), které se uskuteční v neděli 26. července 2015 a na které vás všechny zveme. Důvodem ke svolání MSS je rekonstrukce fary. Již nyní vám předkládáme text, který vysvětluje důvody rekonstrukce i plány, jak na tak náročnou akci získat finanční zdroje. Prosím vezměte si text domů a seznamte se s ním v klidu, abyste se mohli rozhodnout, zda tento záměr staršovstva podpoříte a o přestavbě svým hlasováním rozhodnete. Současně je na nástěnce umístěn projekt, který staršovstvo vybralo. Bližší informace a vysvětlení vám podá bratr Daniel Sterzik, stejně jako další členové staršovstva. K nahlédnutí jsou také prezenční listiny se jmény hlasovných údů sboru; prosíme pročtěte si je a případné nedostatky oznamte bratru kurátorovi.

V Bohuticích úspěšně pokračují práce na nové fasádě modlitebny: Firma Lorenc opravila původní okna a Klempířství Huraj položilo nový plech na apsidu a upravilo svody. Firma Vaňátko zahájila omítkové práce a brigádnicky jsou obnovovány nátěry kovových částí střechy. Do poloviny měsíce by měly být všechny práce dokončeny. Pak nás čekají práce úklidové zejména odvoz staré omítky. Děkujme všem za minulou i budoucí podporu a pomoc.

 

Bratr farář David Sedláček bude mít dovolenou v době od 8. 7. do 24. 7. 2015, v nutných případech je pověřen jednáním bratr kurátor.

Celocírkevní sbírka solidarity na podporu sborů, které samy nemají dostatek sil a prostředků na splacení personálního fondu, vynesla 2 840 Kč. Velmi vám všem děkujeme za obětavost.

Dnešní sbírka je určena na potřeby sboru.

Našimi vzácnými hosty jsou bratři a sestry ze spřáteleného evangelického sboru v Beckově-Kálnici na Slovensku. Velmi si jejich návštěvy vážíme a prosíme je, aby ve svém sboru vyřídili naše srdečné pozdravy. Nyní prosím bratra Kočicu, kurátora sboru, aby nás pozdravil.

S našimi hosty můžeme pobesedovat po bohoslužbách v Kruhu, srdečně vás zveme. V 10. 45 se v Kruhu uskuteční rozhovor našich hostí se staršovstvem a poté bude společný oběd. Měla zde být přítomna také sestra Zahrádková z kazateské stanice Hrabětice, někdejší členka Slovenské evangelické církve Augšpurského vyznania. Žel pro vážný zdravotní stav svého muže se omlouvá ,mám však vyřídit její pozdrav našim hostům i všem bratřím a sestrám našeho sboru.

Příští neděli se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách zde v kostele v 8.30 hodin