13. září 2015

  1. neděle po Trojici

-přivítání

-dnes jsou bohoslužby také v 10. 00 v Bohuticích a ve stejnou dobu čtené bohoslužby v Litobratřicích

zveme vás na nešpor a do Kruhu, kde si připomeneme slovem i fotografiemi letošní pobyty na Blažkově. Začátek je mimořádně v 17.00!

Pravidelný program v týdnu:

ve středu v 9.00 se v Kruhu sejde RC Medvídek a ve středu odpoledne mají děti biblické hodiny (v 15.45 a v 16.45)

-v pátek v 16.30 zveme na biblickou hodinu pro začátečníky

-S radostí vám připomínám, že v sobotu 19. září v 14.00 se v našem kostele koná svatební shromáždění – svatba Lucie Prejzové a Radka Féra a v neděli 20. září při bohoslužbách bude pokřtěna Julie Drastíková. Na tato sváteční shromáždění jsme všichni zváni.

neděli 20. září v 16.00 hodin se v našem kostele koná koncert pěveckého souboru Mužáci z Pohořelic a okolí a cimbálové muziky Šatava, vše pod vedením Ivo Farkaše. Srdečně vás na koncert zveme.

 

V uplynulém týdnu se konala pravidelná porada staršovstva, z jednání vybíráme:

stavební práce v Bohuticích byly ukončeny a bylo zaplaceno celkem 287 140 Kč, v této částce je zahrnut dar členů sboru 30 000 Kč a dotace obce 20 000 Kč, svépomocné práce nejsou vyčísleny. Poděkování patří všem, kteří obětavě pomáhali, zejména však bratru kurátorovi Jindřichu Machovi. Už nyní vás zveme na sborové odpoledne 27. září v 14.00 hodin, kdy si připomene 80. výročí postavení modlitebny a svou účastí povzbudíme nejen členy kazatelské stanice. Hostem při této slavnosti bude synodní senior Joel Ruml.

-na poradě staršovstva byli zvoleni konventuálové a náhradníci na příští období, jsou jimi Jiřina Uhříková, Jaroslav Ryšavý, Jarmila Šimšová a Jindřich Mach.

-napsali jsme také blahopřání panu faráři Gerhardu Lerchnerovi k 90. narozeninám

-rozhodli jsme nabídnout uskladněné pálené střešní tašky (dvou falzovky) – více inormací o nich vám sdělí bratr Vlastik Fér

-vyřizujeme vám pozdrav od sestry Zuzany Zahrádkové z Hrabětic a Marie Křivánkové z Božic, kde od září koná bratr farář jednou měsíčně biblické hodiny

staršovstvo rozhodlo o materiální sbírce na pomoc uprchlíkům. Své dary, zejména hygienické potřeby, balené vody, popř. výtvarné potřeby a menší hračky pro děti, přijímáme na faře v pondělí, v úterý a ve středu. Podrobnosti o sbírce najdete na letáčcích při vycházení. Věřím, že se i nepatrnou pomocí lidem prchajícím před válkou, hladem a násilím

připojíme k těm, kdo evangelium nejen slyší, ale i žijí. Děkuji vám.

-prosím bratra faráře, aby vyslal děti do NŠ