2. srpna 2015

Milí bratři a sestry,

je devátá neděle po svaté Trojici a já Vás domácí i hosty vítám při těchto bohoslužbách. Dnes se budou konat v našem sboru bohoslužby ještě odpoledne ve 14. hod. v Troskotovicích, nešpor ani Kruh dnes nebudou.

Minulou neděli se uskutečnilo mimořádné sborové shromáždění, které naprostou většinou hlasů (45 z 50 přítomných) rozhodlo o rekonstrukci fary. Ta by se měla uskutečnit v příštím roce . Staršovstvo velmi děkuje za projevenou důvěru a v současné době připravuje žádosti o získání finančních prostředků z JJ.

Děkuji Elišce a Vlastíkovi Férovým, kteří velmi pěkně uklidili prostor pod lískou na farské zahradě a umyli okna na bohutické modlitebně po zednících.To se uskutečnilo již před čtrnácti dny.Poděkování patří také bohutickým sestrám, které minulý týden dokončily úklid modlitebny, takže příští neděli se mohou v Bohuticích konat bohoslužby. Úklid okolí modlitebny a odvoz suti plánujeme na druhý srpnový týden, protože v současné době je na ulici u modlitebny pokládána kanalizace. Prosím bratry, kteří mohou pomoci, aby na tuto práci pamatovali ve svém časovém plánu. Protože čas velmi rychle plyne a prázdniny dospěly do druhé poloviny, obracím se na mládež, zda by mohla do svých prázdninových aktivit zahrnout nátěr plotu u modlitebny v Moravském Krumlově. Přihlášky na  brigády do Bohutic i Mor.Krumlova přijímám osobně a již teď děkuji všem ochotným (Jindřich Mach).

Jako každoročně, i letos plánujeme rodinnou rekreaci na Blažkově v době od 15. do 22. srpna. Sestra Jarmila Šimšová prosí přihlášené, aby promýšleli již nyní, jaké potraviny mohou přivézt a přihlásili svou nabídku prostřednictvím tabulky na internetu, nebo Jarce osobně. Ti, kteří jsou ochotni upéct maso, sdělte to prosím sestře Jarce hned po bohoslužbách. Děkujeme.

Také dnes je příležitost zdržet se po bohoslužbách, přijměte pozvání k osvěžení v Kruhu a ke sdílení s přáteli.

Za týden se sejdeme, dá-li Pán při bohoslužbách opět  zde v 8.30.