9. srpna 2015

  1. neděle po Trojici

přivítání

Bohoslužby se konají ještě odpoledne v 13. 30 hodin v Bohuticích. Nešpor ani Kruh dnes nejsou.

Dne 2. srpna zemřel po dlouhé nemoci bratr Jiří Tomášek, předseda představenstva JJ. Jistě si vzpomenete, že Tomáškovi byli hosty našeho sboru letos v březnu, kdy měl bratr Tomášek na sborovém odpoledni přednášku o možnostech, jak financovat sborové stavby. Řada z Vás rodinu Tomáškovu pamatuje z pobytů na Blažkově, a to jak při rodinné rekreaci, tak na týdnu seniorů. Pohřební shromáždění se koná v Olomouci ve středu odpoledne. Zástupci našeho sboru se pohřbu zúčastní.

V úterý 11. srpna v 13.30 se uskuteční prázdninové setkání sester seniorek, pozor, tentokrát opravdu v úterý.

V sobotu 15. srpna odjíždí početná skupina členů sboru na rodinnou rekreaci na Blažkov. Ohledně potravin se obracejte na sestru Jarmilu Šimšovou. Bratr farář s rodinou bude na Blažkově samozřejmě také, v nutných případech se obracejte na bratra kurátora Jindřicha Macha.

Ihned po návratu z Blažkova k nám přijedou studenti a studentky z Recklinghausenu, budeme společně pracovat na židovském hřbitově, plánujeme také setkání se sborem. Prosím, abyste už nyní na dny 23. – 27. srpna pamatovali a kdo bude mít chuť a čas je vždy dopoledne na ŽH vítán. Podrobnosti Vám sdělím po návratu z Blažkova.

Tuto neděli chceme popřát sestře Míle Konvalinkové hodně sil do nejbližších dnů. Sestra Míla se stěhuje do Havlíčkova Brodu. Za nás všechny Ti, Mílo, přeji, abys v novém sboru našla dobré přátele a pevné zázemí. Děkujeme Ti za vše, co jsi za ta léta pro sbor a ve sboru vykonala a vyprošujeme Ti Boží ochranu a vedení.

Jako každou neděli, i dnes vás zvu k osvěžení a popovídání, přijměte pozvání do Kruhu.