31. května 2015

Vítám vás všechny ve shromáždění . Dnešní nedělí končí část církevního roku, slavnostně a bohatě zvěstující skutky Boží spásy – tak jak se připomínaly od Vánoc přes Velikonoce až po vylití Ducha svatého. A dnes,týden po Hodu Božím svatodušním, přichází neděle Trojiční, která nás ponouká k tomu, abychom Boha slavili jako Otce,Syna i Ducha svatého.

Čtené bohoslužby se konají v Litobratřicích v 10.00 hodin.

Odpoledne v 14.30 jsme zváni na koncert nazvaný Symphoniae sacrae. V podání souboru Castello in Aria a našeho pěveckého sboru zazní skladby Heinricha Schütze a jeho současníků.

V pátek se konala Noc kostelů, společně s hosty jsme prožili krásné odpoledne i večer naplněný programem o Husovi. Všem, kteří se na přípravě Noci kostelů podíleli, a to jak zajištěním programu, tak přípravou pohoštění, péčí o hosty a následný úklid velmi děkujeme. Vážíme si vaší ochoty i vstřícnosti. Opět nás navštívili také hosté z okolí, kteří u nás nikdy nebyli a o kostel i sbor projevili zájem.

Sborový program v týdnu:

Úterý 9.00 mají maminky výjezdní setkání ve Zwingendorfu

v Rakousku u Brabců

19.00 porada staršovstva!

Středa 9.00 RC Medvídek

15.45 biblická hodina mladších dětí

16.45 biblická hodina starších dětí

20.00 učitelky NŠ

Čtvrtek 17.45 konfirmační cvičení

Pátek 16.00 Medvídkova výtvarná dílna, v případě pěkného počasí

v zahradě ve Sklárnách od 15.00 hodin

16.30 Biblická hodina pro začátečníky (?)

18.30 zkouška zpěvu

Sobota: Bratr kurátor svolává na sobotní dopoledne brigádu na pokládání zatravňovacích tvárnic a na úpravu terénu vedle kostela a prosí ochotné bratry, aby se u něj po bohoslužbách přihlásili.

Sobota 19.00 schůzka mládeže

V neděli 7. června se konají pravidelné bohoslužby v 8.30 v našem kostele a rodinná neděle ve Svitavách, na kterou jsme srdečně zváni. Pokud se do Svitav chystáte, je nutno ještě dnes se přihlásit.

Dnešní nedělí končí celocírkevní sbírka darů JJ, výsledek bude ohlášen příští neděli. Za vaši obětavost děkujeme a velmi si jí vážíme. Dobrovolná sbírka pro postižené zemětřesením v Nepálu pokračuje.

Přijímám přihlášky na sborový pobyt na Blažkově (Jára Šimšová).