5. dubna 2015

Dnes je slavný Boží Hod velikonoční, vítejte, sestry a bratří, při těchto bohoslužbách.

1. Budeme dnes v den Vzkříšení vysluhovat svatou večeři Páně. K tomuto hodu Kristovu jsou zváni všichni pokřtění bez ohledu na církevní příslušnost.

2. Sváteční bohoslužby s VP budou dnes také ještě dopoledne v 10. hodin v Moravském Krumlově a odpoledne ve 14. hodin v Troskotovicích.Večerní nešpor ani Kruh dnes již nebudou.

3. Chrámová sbírka dnešní neděle je určena v celé církvi na tzv. Hlavní Dar Lásky, letos pro podporu Ochranovského sboru při ČCE v rekonstrukci a přístavbě Milíčovy modlitebny v Malešicích. To je dnešní hlavní sbírka. Další naše dary, které jsme zvyklí dávat při příležitosti vysluhování VP do kasičky-kostelíčka u lavice, zůstávají pro potřeby našeho sboru, konkrétně na novou fasádu bohutické modlitebny. Za vaši obětavost velmi děkujeme.

4. Zítra, tj. v Pondělí velikonoční jsme zváni na bohoslužby, které již tradičně připravila mládež.

5. V příštím týdnu se budou konat následující setkání.

-v úterý v 19.00 hod. porada staršovstva v Kruhu,prosím presbytery,aby podepsali oběžníkovou knihu a připojili své body programu

– ve středu v 9.00 bude setkání RC Medvídek, v 15.45 na faře biblická hodina mladších dětí,v16.45 pak biblická hodina starších dětí

-ve čtvrtek v 17.45 konfirmační cvičení

– v pátek v16.00 bude Medvídkova výtvarná dílna v Kruhu,v 16.30 na faře Setkání s biblí – biblická hodina pro začátečníky.Zkouška zpěvu v pátek nebude.

-v sobotu v 19.00 hod má pravidelnou schůzku mládež.

6. Už dnes Vás všechny zveme na sborový den, který je plánován na neděli 19. dubna.Po bohoslužbách bude při posezení v Kruhu hovořit ses.Anna Férová o svých zkušenostech z Horní Krupé (projekt Chaloupky) a odpoledne ve 14.00 hod.Vás zveme na přednášku br.Erika Schwarzbacha O změnách klimatu. Srdečně Vás také zveme ke společnému obědu v Kruhu, na který není třeba se

přihlašovat. Při sborové neděli 19. dubna, která je věnována Dnu Země, bude připraven program pro děti.

7. Po dnešních bohoslužbách jsme všichni zváni do Kruhu k posezení a k přátelskému rozhovoru při kávě a čaji.

8. Od včerejšího odpoledne je hospitalizován ve znojemské nemocnici br. Miloš Ryšavý. Pamatujme na něj na svých modlitbách.