10. dubna 2016

Milí bratři a sestry.

Je druhá neděle po Velikonocích nazvaná podle Žalmu 33 Misericordias Domini – Hospodinova milosrdenství je plná země (Ž 33, 5) a já Vás domáci i hosty vítám při těchto bohoslužbách.

Bohoslužby se budou konat v 10.hod.také v Bohuticích a v Litobratřicích.Nešpor,ani Kruh dnes nebudou.

Dostali jsme smutnou zprávu o úmrtí bratra faráře Jana Šimsy, zemřel 5. dubna ve věku 86 let. Pana faráře Šimsu známe jako výrazného evangelického faráře, který působil v několika sborech, v našem seniorátě v Prosetíně. Pro svoje nekompromisní otevřeně vyjadřované politické názory, podpis Charty 77 a působení v disentu byl opakovaně pronásledován komunistickým režimem a byl nejen zbaven státního souhlasu, ale i vězněn. Po odchodu do důchodu pak působil v civilním zaměstnání. Spolu se svou manželkou Milenou Šimsovou se věnoval také literární a publikační tvorbě.

Pohřební shromáždění se bude konat v sobotu 16.dubna v Brně v Blahoslavově domě,uložení do hrobu pak v neděli po bohoslužbách v Prosetíně.

Sbírka, která se koná v našem sboru na rekonstrukci fary činila v měsíci březnu 7 138 Kč.

Všem dárcům velmi děkujeme.

Minulý víkend se konala v Kloboukách u Brna brigáda mládeže brněnského seniorátu, které se účastnilo také několik mládežníků z Miroslavi. Předmětem brigády bylo natírání kovové konstrukce střechy kostela. Mládež vyřizuje mnoho pozdravů z klobouckého sboru.

Týden ve sboru:

Středa 9. hod. RC Medvídek,ve 13.30 setkání sester seniorek, v 15,45 biblická hodina mladších dětí, v 16,45 biblická hodina starších dětí

Čtvrtek 17.00 konfirmační cvičení

Pátek 16.00 Medvídkova výtvarná dílna v Kruhu,v 18. hod zkouška pěveckého sboru,

Sobota 19.00 setkání mládeže

Příští neděli, 17. dubna, se uskuteční již několikrát ohlašovaný Sborový den s programem pro dospělé i děti. Sejdeme se jako obvykle v 8.30 na bohoslužbách, po nich budou mít děti svůj program a pro dospělé je připravena přednáška manželů Kazdových. Tématem celého dne je vztah k přírodě, k Božímu stvoření. V 14.00 jsme všichni zváni na koncert křesťanské mládežnické skupiny KUDYKAM. Všechny vás na Sborový den příští neděli zveme, pozvání platí i ke společnému obědu. Děkujeme již nyní za ochotu podílet se na jeho přípravě.

Prosím presbytery, aby se po shromáždění zde v kostele zdrželi ke kratičké poradě.