3. dubna 2016

První neděle po Velikonocích zvaná Quasimodogeniti podle Prvního listu Petrova: Jako novorozené děti mějte touhu po nefalšovaném mléku Božího slova. (1. list Petrův 2,2)

-přivítání domácích i hostí, vítáme vzácnou návštěvu – bratra faráře Daniele Matějku, našeho někdejšího vikáře, s rodinou. Abychom se mohli v klidu vzájemně pozdravit a povídat si, je po bohoslužbách v Kruhu připraveno malé občerstvení. Srdečně vás všechny zvu.

-bohoslužby jsou dnes v 10. 00 v Litobratřicích a v 14. 00 v Troskotovicích

-dnes v 17. 00 jsme zváni do Kruhu, naším hostem bude nám dobře známý cestovatel Robi Mahel a představí nám slovem i obrazem Peru

-v úterý se konala pravidelná porada staršovstva, na pořadu byly hospodářské i finanční záležitosti sboru, hovořili jsme o VSS; zprávy o životě sboru, finanční zpráva i zpráva o hospodaření byly předloženy písemně, na VSS na ně nebyla téměř žádná odezva, to je poněkud škoda, zvlášť když někteří z vás dotazy měli, ale při shromáždění je nevznesli

-na poradě byli zvoleni představitelé sboru: kurátorem byl opět zvolen bratr Jindřich Mach, místokurátorkou a účetní sboru sestra Rut Vesecká, předsedou staršovstva bratr farář David Sedláček, pokladní sboru sestra Jana Ryšavá. Děkujeme jim za ochotu nést zodpovědnost za sborový život a přejeme jim hodně sil a moudrosti v rozhodování.

-rozhodli jsme o konání sborových akcí pro nejbližší období, z toho je nyní aktuální Sborový den v neděli 17. dubna 2016 s programem pro děti i dospělé. Předběžné pozvání už jednou zaznělo, plakátek je na nástěnce, připomínáme, že plánujeme pro zájemce společný oběd, na který není nutné se přihlašovat, spoléháme však na vaši spolupráci při přípravě občerstvení, přihlášky na přípravu bramborového salátu přijímá sestra Jarmila Šimšová.

Týden ve sboru

úterý             9.00           setkání maminek s farářem u Sedláčků

středa           9.00          RC Medvíde

15.45           biblická hodina mladších dětí

16. 45         biblická hodina starších dětí

20. 00         kroužek učitelek NŠ u Šimšů

čtvrtek        17. 00        konfirmační cvičení

pátek            16. 00       Medvídkova výtvarná dílna pro děti v Kruhu

  1. 30                         zkouška pěveckého sboru

sobota          19.00         mládež

-příští neděli se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8. 30

-vyslání dětí do NŠ