27. května 2018

neděle svaté Trojice

-Přivítání

-dnes v 10.00 jsou čtené bohoslužby v Bohuticích

-náš br.farář byl požádán,aby vykonal svatbu ve  východních Čechách, proto není přítomen, hostem na kazatelně je br.far Jan Plecháček,který byl požádán o vykonání svátosti křtu své neteře a já mu děkuji za jeho službu  v našem sboru

-na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme také všem, kteří se podílejí na přípravě a průběhu bohoslužeb v našem kostele i v kazatelské stanici

-dnes byla pokřtěna Zdislava, dcera Jany a Daniela Sterzikových. Zdislavě i celé velké rodině přejeme hojnost Boží milosti a lásky

-v pátek se u nás uskutečnila již osmá Noc kostelů, při níž jsme si připomněli život církve i našeho sboru. Nástěnky z Noci kostelů ještě nějakou dobu zůstanou v kostele, abyste si je mohli v klidu prohlédnout. Děkujeme všem, kteří Noc kostelů připravili a podíleli se na jejím průběhu. Někteří z nás navštívili také katolický kostel a jsme rádi, že bratři a sestry i s panem farářem Mertou přišli na varhanní preludování a závěrečné ztišení k nám. Společné obecenství je vzácné a vážíme si ho.

Týden ve sboru

Úterý                          9.00                            setkání maminek s farářem u Fajmonů

Středa                        9.00                            RC Medvídek

                                                                       biblické hodiny dětí

Čtvrtek                       18.30                          zkouška pěveckého sboru-poslední

v tomto období

Pátek                          9.00                            Medvídkova kavárnička

Sobota                        19.00                          mládež

Ode dneška za týden, tj.3.června se v Brně v Blahoslavově domě koná seniorátní neděle, program je připraven pro děti i dospělé, srdečně zveme. Na nástěnce je pozvánka, sestra Jarmila Šimšová je v týmu organizátorů a ráda zodpoví vaše dotazy.

,Na nástěnce je také pozvánka do Mašovic, pěvecký sbor si dnes připomíná 20 let působení, začátek koncertu je v obecním domě ve 14.00 hodin.

Dnes naposledy můžete věnovat svůj dar JJ do pokladničky-kostelíčka, nebo proti potvrzení bratru pokladníkovi. Děkujeme vám, že na sbírku JJ štědře pamatujete.

Celocírkevní sbírka pro Diakonii, která se konala minulou neděli činila 4080 Kč, a Dar vděčnosti při Večeři Páně 1320 Kč. Velmi děkujeme za vaši štědrost.

Dnešní sbírka je určena potřeby našeho sboru.

Stavba skladiště pokračuje, prosím, aby se každý, kdo může v tomto týdnu pomoci, domluvit s bratrem Mirkem Šimšou, děkujeme za vaši ochotu.

Po bohoslužbách jsme zváni do Kruhu osvěžit se a pozdravit se s přáteli.