5. srpna 2018

desátá neděle po sv. Trojici

-přivítání

Vítám vás všechny velmi srdečně, tentokrát jmenovitě naše hosty ze spřáteleného sboru v Kálnici na Slovensku. Jsem velmi ráda, že naši hosté vážili dlouhou cestu, aby nás navštívili a prožili s námi neděli. Jménem vás všech děkuji bratru Peteru Kočičckého, který byl hostem na kazatelně, za zvěstování Slova Božího a bratru Lubošovi Pavlechovi za zpěv.Naši hosté přijeli již včera a prožili s námi část odpoledne i večer. Dnes po bohoslužbách je připraveno občerstvení v Kruhu, kde se můžeme

blíže seznámit. Srdečně vás všechny do Kruhu zvu. Děkuji také všem, kdo jste naše hosty ubytovali a připravili pohoštění, bratru Erikou Schwarzbachovi děkuji za přípravu návštěvy.

-dnes odpoledne jsou bohoslužby v Troskotovicích

-sestra farářka Marta Sedláčková dnes káže v Silůvkách a v Ivančicích, zastupuje sestru farářku Martinu Kadlecovou

–na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkuji také všem, kdo se podílejí na přípravě a průběhu bohoslužeb v Miroslavi i v kazatelské stanici

-ve středu v 9.00 se sejde RC Medvídek

-celocírkevní sbírka na Fond solidarity sborů, kterou jsme vykonali minulou a předminulou neděli v Miroslavi a v Bohuticích činí 7 829 Kč. Velmi vám děkuji za velkou obětavost a ochotu pomoci.

-staršovstvo na zasedání v červnu rozhodlo, že dobrovolnou sbírku na financování stého výročí naší církve vykonáme v srpnu. Od příští neděle bude možné vkládat dary do pokladničky-kostelíčka. Sté výročí církve je také výročí každého z nás. Svou vděčnost Pánu Bohu za svou církev vyjadřujeme svými modlitbami i účastí na sborovém dění, nyní máme možnost přispět také k důstojné oslavě.

-stavba skladiště pokračuje, děkuji všem pomocníkům, na dalším se domluvte s bratrem Mirkem Šimšou

-v týdnu jsem navštívila sestru Jolanu Tančincovou, vzpomínala na nedělní bohoslužby, jichž se už dlouho nemůže zúčastnit, myslí na nás a všechny srdečně zdraví. Ačkoliv je velmi slabá a sotva chodí, nestěžuje si a je vděčná za každý nový den.

-Příští neděli se sejdeme v 8.30 na bohoslužbách v Miroslavi a v Bohuticích. Příští neděli v 17.00 se v našem kostele uskuteční koncert violoncellisty Jana Škrdlíka a jeho žáků. Rdečně zvu.

-Nyní prosím bratra Petra Kočickcého a sestru Růženu Bandurovou, aby nás jménem sboru v Kálnici pozdravili.