13. ledna 2019

první neděle po Zjevení Páně

-dnes jsou bohoslužby v 10.00 v Bohuticích a v 17.00 je nešpor a Kruh, zveme vás na program nazvaný Zpívání kolem stolu. Pokud jste dostali sborové listy z různých sborů, přineste je s sebou, stejně jako pozdravy od přátel sboru.

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme také všem, kdo se podílejí na průběhu bohoslužeb v kostele i v kazatelské stanici

V úterý se konala pravidelná porada staršovstva, podstatné z jednání vám sdělujeme:

* Staršovstvo připravovalo podklady pro finanční rozpočet na rok 2019, zvažovalo prioritu stavebních akcí dle návrhu J. Šimši a jejich finanční náklady.

* Staršovstvo se zabývalo přípravou volby staršovstva a upřesnilo: volíme 4 členy + 2 náhradníky. Br. farář v týdnu osloví navržené členy komise, jejich jména budou uvedena na nástěnce. Členové sboru mohou od neděle vhazovat návrhy kandidátů do pokladničky-kostelíčka, nebo je sdělovat členům komise.

* Staršovstvo souhlasí s vykonáním sbírky pro rodinu Mosteckých. Sbírku vyhlásil Nadační fond Compaternitas. Dopis fondu je uveden na nástěnce v kostele. Sbírka bude probíhat od neděle 13. ledna po dobu několika nedělí. Finanční dary pro rodinu Mosteckých můžete vkládat také do pokladničky-kostelíčka, nebo bratru pokladníkovi proti potvrzení.

* Staršovstvo rozhodlo o koupi dvou nových překapávačů do Kruhu a vyzývá další členy sboru ke službě vaření kávy. Kdo je ochoten pomoci, může se zapsat do měsíčního rozpisu.

* Během ledna probíhá inventura sborového majetku

Týden ve sboru

Úterý 9.00 setkání maminek s farářem u Sterziků

Středa 9.00 RC Medvídek

odpoledne biblické hodiny dětí

čtvrtek 9.30 biblická hodina pro dospělé

zkouška pěveckého sboru není

Pátek 9.00 Medvídkova kavárnička

20.00 setkání střední generace u Férů na Václavově

sobotní večer je vyhražen mládeži

Seniorátní odbor mládeže zve na Plesem, ples, který se uskuteční 1. února v Brně ve Středisku volného času v Lužánkách. Zváni jsou všichni, kteří mají chuť se setkat a třeba si i zatančit. Vstupenky lze zakoupit za 200 Kč u Adély Bednaříkové, nebo na místě za 250 Kč.

-sestra Jarmila Šimšová vybírá předplatné církevního tisku, u ní si stále ještě můžete zakoupit čtení Na každý den a Evangelický kalendář

-sbírka dnešní neděle je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme vám, že pamatujete nejen na ni, ale také na salár

-po bohoslužbách jsme zváni jako každou neděli do Kruhu

-za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 a odpoledne jsme zváni na benefiční koncert, začíná v 16.00 v našem kostele. Organizátory i účinkujícími jsou hudebníci, přátelé pana ředitele Přemysla Forsta. Dobrovolné vstupné bude použito na léčení jeho synů.