19. září 2021

16. neděle po sv. Trojici 

-přivítání 

-dnes ve 14.00 hodin jsou bohoslužby v Moravském Krumlově 

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme všem, kdo slouží v kostele i kazatelské stanici 

-bratr farář David Sedláček se dnes odpoledne a zítra účastní semináře mentorů pro vikariát v Bělči.  

-dnes u nás naposledy káže bratr vikář Richard F. Vlasák, od 1. října 2021 již bude ve svém sboru v Rumburku a ve Vansdorfu. Poděkování …. 

-v pátek vykonal bratr vikář pobožnost v Božicích, děkujeme všem, kdo ho tam doprovázeli 

-dnes po bohoslužbách si můžete ještě prohlédnout výstavu věnovanou Přemyslu Pitterovi, v týdnu si výstavu také starší děti ze ZŠ a sestry seniorky. Bratr farář výstavu vrátí ve středu do Prahy do Národního muzea a knihovny J. A. Komenského.  ještě jednou děkujeme všem za pomoc při instalaci i sestrám za pohoštění při zahájení minulou neděli. 

Týden ve sboru 

úterý 9.00 setkání maminek s dětmi a faráře v Kruhu 

středa 9.00 RC Medvídek v Kruhu 

odpoledne od 15.00 vás zveme do farské zahrady k posezení a přátelskému  popovídání nejen s bratrem vikářem, můžete si přinést i něco na opékání  

pátek dopoledne pobožnost v Mirandii v Brumovicích, kdo by chtěl jet,                                                sdělte to v týdnu bratru faráři 

Za týden v neděli 26. áří 2021 v 16.00 hodin se v našem kostele koná varhanní koncert, jehož součástí bude nejen hra na varhany, ale také zpěv (soprán a tenor) a hra na barokní housle. Všechny vás i vaše přátele srdečně zveme. Koncert je součástí Brněnského varhanního festivalu, mimobrněnská část. 

-příští víkend se v Táboře koná sjezd mládeže, aktivní se ho účastní bratr vikář i naše mládež, přejeme pěkné a zajímavé chvíle ve společenství mladých 

-Celocírkevní sbírka pro Evangelickou akademii, kterou jsme vykonali na začátku září v Miroslavi i v Bohuticích vynesla 7 070 Kč, velmi vám děkujeme, že na evangelické školství tak štědře pamatujete. Sbírka již byla odeslána.    

-V Červeném kostele v Brně se ve čtvrtek 30. září koná koncert na podporu Diakonie Betlém.  Srdečně jsme na zváni. Plakátek je na nástěnce. 

-dnešní chrámová sbírka při vycházení je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme vám za ni 

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v neděli 26. 9.  v 8.30 v našem kostele a v 10.00 v Bohuticích.