28. listopadu 2021

první adventní neděle                                                                                                                     

Přivítání

V 10.00 jsou bohoslužby v Bohuticích.

            Na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme jemu i všem dalším za službu v našem kostele i v kazatelské stanici.

            Podle rozhodnutí staršovstva a s ohledem na epidemiologickou situaci je Večeře Páně vysluhována kalíšky. Všem nám jeden kalich chybí, ale prosíme vás o pochopení, ohleduplnost a trpělivost.

            Bratr farář se  v sobotu  zúčastnil seniorátní konference v Brně.

            Sbírka na Jubilejní toleranční dar se uskutečnila v Miroslavi i kazatelských stanicích Bohutice a Moravský Krumlov a činila 10 430 Kč. Všem děkujeme za štědrost a vážíme toho. Sbírka již byla odeslána.

            Dnes na první adventní neděli se koná, jako každý rok, seniorátní sbírka určená pro střediska Diakonie v našem seniorátu.  Sbírku uskutečníme při vycházení. Děkujeme vám.

Týden ve sboru

úterý                                   9.00                      Maminky s dětmi a farářem v presbyterně

středa                                 9.00                      RC Medvídek

16.00                   biblická hodina dětí

čtvrtek                                17.00                   konfirmandi

pátek                                  9.00                      Medvídkova kavárnička

            Na dnešní odpoledne je připraveno Dárkování. Respektujeme vládní nařízení, které dovoluje konat kulturní akce uvnitř, ovšem za velmi přísných hygienických opatření. Z toho důvodu se mohou Dárkování zúčastnit pouze očkovaní proti Covidu-19 a ti, kteří nemoc prodělali. Prosíme, abyste byli tak laskavi a potvrzení předložili službě u hlavní brány. Vstup na Dárkování zadní branou nebude možný. Prosíme vás, abyste zachovávali rozestupy. Proto jsou dárky   také na stolech v Kruhu. Občerstvení tentokrát není možné. Všem vám, kteří jste na Dárkování dárky připravili velmi děkujeme a věříme, že potěší každého, kdo si je pořídí. Z důvodů vážné epidemiologické situace prosíme každého, aby sám zvážil, zda na Dárkování přijde. Předpokládáme proto, že účast bude menší a že ne všechny dárky se dnes odpoledne rozeberou, pokud nějaké zbudou, bude možné zakoupit si je v Kruhu i další adventní neděle po bohoslužbách. Cíl Dárkování je tradičně školné pro Marii Namutebi v Africe (Adopce na dálku) a letos také podpora výstavby domu pro seniory ve Vendolí u Svitav. Pokud byste chtěli Dárkování podpořit i jinak než nákupem dárků, můžete po dobu adventu přispívat do pokladničky kostelíčka, proti potvrzení bratru pokladníkovi nebo přímo na účet sboru s označením Dárkování. Velmi vám děkujeme za respekt k opatřením i za štědrost.

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v 8.30 v kostele a v 17.00 v Kruhu, program o Finsku si připravila Markéta Ryšavá.