4. července 2021

pátá neděle po sv. Trojici

-přivítání; vítáme mezi námi manžele Sedláčkovy (rodiče sestry Alžběty Božovské), kteří se do Miroslavi přestěhovali

-bohoslužby jsou pouze v Miroslavi

– na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý

Minulou neděli jsme věnovali chrámovou sbírku pro jihomoravské obce a jejich obyvatele postižené tornádem, vybrali jsme 14 680 Kč. Velmi za vaše pochopení pro utrpení bližních děkujeme. Pokud byste i dnes chtěli ještě přispět, vložte svůj dar do pokladničky. Naše finanční dary budou odeslány prostřednictvím Diakonie ČCE. Je možné využít i další možnosti, jak přispět, informace jsou na nástěnce v kostele.

Dnešní chrámová sbírka při vycházení je určena na potřeby našeho sboru.

V prázdninovém období, které tento týden nastalo, jsou aktivity sboru poněkud omezeny. Všem, dětem i dospělým, přejeme krásné léto.

V týdnu se sejdou sestry seniorky v obvyklou dobu, to je ve středu v 13.30 hodin.

V pátek 9. července 2021 se bude v našem kostele konat svatba pana Jana Somory a slečny Petry Špačkové. Snoubenci nejsou členy našeho sboru ani ČCE, přesto staršovstvo vyšlo vstříc jejich žádosti, zda by se v našem kostele mohla konat jejich svatba. Oddávajícím je David Sedláček, který také poslouží kázáním. Se snoubenci proběhla řádná předmanželská příprava.

Vyřizujeme všem pozdravy od sestry Míly Konvalinkové. V neděli se s ní sešli Lacinovi na bohoslužbách v Havlíčkově Brodě.

Kdo z vás si objednal nový zpěvník a chtěl by ho zaplatit, má možnost u bratra pokladníka, cena je 490 Kč.

V rámci ohlášek ještě bratr farář sdělí aktuální informace z Diakonie s ohledem na pomoc postiženým Tornádem na jižní Moravě.

Po bohoslužbách jsme zváni na setkání s osvěžením.

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 v našem kostele a v 10.00 v Bohuticích.