1. listopadu 2022

V úterý se konala pravidelná porada staršovstva 

-seznámili jsme se s výsledkem pronájmu sborového bytu; od 1. listopadu si byt pronajala paní A. Č. s rodinou. Nájem činí 13 000 Kč měsíčně; energie a další platby rodina řešení samostatně. 

-věnovali jsme se přípravě konventu, koná se v sobotu ve sboru Brno I, tj. na Zelené faře. Z našeho sboru se konventu zúčastní sestry Jana Sterziková a Lia Ryšavá a bratr farář.  

-přijali jsme finanční zprávu i informaci, že povinné celocírkevní platby byly již uhrazeny. Děkujeme vám za finanční podporu našeho sboru a dovolujeme si připomenout, že vzhledem k růstu veškerých nákladů je třeba stále pamatovat na sbírky, dary i salár. Děkujeme vám.  

-přijali jsme rádi informaci o opravě hlavní brány i sdělení, jak postupuje úprava vchodu na půdu fary a oprava dveří do bohutické modlitebny 

-připomněli jsme, co nás ve sboru čeká do konce roku. Je to zejména Dárkování, které se uskuteční první adventní neděli 27. listopadu odpoledne. Prosíme, abyste na to pamatovali, věříme, že už dárky připravujete a těšíte se. Dětská vánoční slavnost bude třetí adventní neděli 11. prosince odpoledne, děti se na budou připravovat od poloviny listopadu v NŠ. Jako každý rok budeme velmi rádi za finanční příspěvky na dárky pro děti. Čtvrtou adventní neděli 18. prosince odpoledne bude varhanní vánoční koncert.