27. listopadu 2022

první adventní neděle 

-přivítání 

– na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme … 

-dnes v 10.00 jsou bohoslužby s vysluhováním VP v Bohuticích 

Po tři neděle probíhala sbírka na Jubilejní toleranční dar, celkem jsme vybrali 6 740 Kč, děkujeme vám za vaše dary. 

V sobotu 19. 11. jsme s dětmi pekli v Kruhu perníčky na Dárkování. Již nyní vidíte, že je vše připraveno a všichni se už těšíme. Dnes ve 14.30 bude již kostel otevřen a dárky budou vystaveny. V 15.00 začne úvodním programem vlastní Dárkování. Všem dárcům děkujeme, těšíme se na vás i na vaše přátele a doufáme, že se nám i letos podaří podpořit jak naši studentku Marii v Ugandě, tak také české vesnice na Ukrajině. Aby nám bylo společně dobře i při povídaní a vzájemném sdílení, je připraveno také pohoštění a na zahřátí alko i nealko svařák. Za vše děkujeme. A jak je zvykem, dárky si můžete prohlédnout i po bohoslužbách. Kdo by byl ochoten během Dárkování pomáhat, ohlaste se sestrám Lucii Férové a Martině Fajmonové. 

Děti v NŠ nacvičují vystoupení na dětskou vánoční slavnost, která se bude konat třetí adventní neděli odpoledne. Jako každý rok i letos je připraven pro děti dárek; pokud byste chtěli přispět, můžete tak učinit do pokladničky-kostelíčka. 

Týden ve sboru 

úterý 9.00 setkání maminek s farářem u Lacinů 

středa 9.00 RC Medvídek 

13.30 seniorky, 16.00 biblická hodina dětí, v 17.30 konfirmandi 

čtvrtek 9.30 biblická hodina pro dospělé 

pátek 9.00 Medvídkova knihovnička 

Dnešní chrámová sbírka je jako každou první adventní neděli určena na podporu seniorátních středisek Diakonie, děkujeme vám za přispění.  

Rolnička poslala nabídku výrobků od klientů, můžete si vybrat a zapsat se, také si můžete objednat nástěnný kalendář s fotografiemi kostelů.  

Nabízíme Čtení na každý den a Evangelický kalendář, který je věnován farářkám naší církve. V roce 2023 totiž uplyne šedesát let od chvíle, kdy naše církev umožnila ordinaci žen, tj. jejich službu jako samostatných farářek, mezi prvními ordinovanými byla také sestra Jana Kalusová, na niž dosud rádi a vděčně vzpomínáme. Kalendář uspořádali manželé Daniela a Daniel Ženatí. Výtisky po 170 Kč zakoupíte u sestry Jarmily Šimšové.  

Zveme vás na setkání s občerstvením v Kruhu. 

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v 8.30 v našem kostele.