27. února 2022

Neděle Estomihi  – podle žalmu 31, 3: Budiž i pevnou skalou. 

-přivítání 

-na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme také všem, kdo dnes ve sboru slouží a také vám, kdo doprovodíte bratra faráře do Bohutic 

-v Bohuticích jsou bohoslužby v 10.00 hodin 

V těchto dnech sledujeme bedlivě situaci na Ukrajině a jsme velmi zarmouceni, že došlo k vojenské invazi ze strany Ruska. Na nástěnce je dopis ze synodní rady.  

Také náš sbor se chce zapojit k okamžité pomoci. Dnešní chrámová sbírka při vycházení i chrámové sbírky v neděli 6. března a 13. března 2022 budou odeslány prostřednictvím Diakonie na pomoc strádajícím na Ukrajině. Věříme, že alespoň takto na dálku můžeme pomoci a velmi vám za pochopení a štědrost děkujeme. 

Vedení naší církve se obrací na všechny sbory s dotazem, zda by mohli ve sborových prostorách poskytnout uprchlíkům z Ukrajiny ubytování.  

Vedení církve také prosí o sdělení, zda by se v delším horizontu našla možnost ubytování v rodinách. Prosíme vás, abyste zvážili svoje možnosti a případnou nabídku sdělili bratru faráři. Děkujeme vám. 

Týden ve sboru 

úterý 9.00 setkání maminek s farářem 

19.00 pravidelná porada staršovstva 

středa 9.00 RC Medvídek 

16.00 biblická hodina dětí 

20.00 kroužek vyučujících NŠ 

čtvrtek 17.00 konfirmandi 

-Bratr farář s několika sestrami uskutečnil v pátek pobožnost v domově v Božicích, tam se dověděl, že před několika měsíci zemřela sestra Zuzana Zahrádková, původně z Hrabětic.  

Na nástěnce je parte sestry Mileny Šimsové, manželky faráře Jana Šimsy z Brna. 

Parte MVDr. Jana Pavláska nám poslal bratr Jan Vondra, někdo si možná pana Pavláska pamatuje z pěveckého sboru, nebo ze Blažkova, popřípadě ze Sázavy. 

-Sestra farářka Iva Květonová nás zve na Otevřený večer online k setkání s psychoterapeutkou Petrou Priknerovou, koná se na platformě ZOOM ve středu 2. 3. v 19.30.   

-Na nástěnce je také pozvání na Seniorátní konferenci, která je určena všem členům sboru a uskuteční se v Brně v sobotu 12. března 2022. 

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v 8.30 na bohoslužbách v Miroslavi. Budeme slavit VP (první neděle v postu).