12. března 2023

třetí postní neděle zvaná – Oculi (Stále upínám své oči k Hospodinu. Ž 25, 15)

Přivítání

            Na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme i všem ostatním,kdo se podílí na průběhu bohoslužeb a výročního sborového shromáždění,které se koná dnes při bohoslužbách. Proto jsou bohoslužby jen v Miroslavi.

            Z ústředí církve jsme dostali zprávu o úmrtí sestry Darji Kocábové. Na sestru Kocábovou si možná vzpomenete, navštívila náš sbor se svým manželem farářem Alfrédem Kocábem. Její syn je známý hudebník a politik Michael Kocáb. Rozloučení se konalo v pátek v kostele U Salvátora v Praze. 

V úterý 7. března se konala pravidelná porada staršovstva

věnovali jsme se tématu fotovoltaika

na Zelený čtvrtek 6. dubna 2023 v 16. 00 hodin opět uspořádáme sederovou hostinu, podrobnosti oznámíme včas

sbírka do pokladničky na pomoc studentu Janu Kalusovi bude ukončena na Květnou neděli 2. dubna 2023. Po Velikonocích bude vyhlášena sbírka na pomoc postiženým zemětřesením v Turecku a v Sýrii

Přijali jsme informaci o ukončení nájmu sborového bytu, důvodem jsou vážné rodinné důvody nájemců. Nájem byl řádně a v termínu uhrazen. Pronájem bytu řešíme opět s realitní kanceláří.

Rozhodli jsme, že se v době jarních prázdnin, které právě začínají, nebudou konat setkání s dětmi ani biblická hodina pro dospělé.

            V sobotu se v Brně v Blahoslavově domě uskutečnila seniorátní konference, hostem a přednášejícím byl bratr Petr Sláma z evangelické teologické fakulty. Z Miroslavi se zúčastnily tři sestry.

Sestry seniorky se sejdou v obvyklém termínu ve středu v 13.30 hodin. 

            Každý postní pátek v 17.00 se v kostele koná krátké Ztišení se zpěvy z Taizé. Při setkání se koná celocírkevní sbírka na pomoc dětem v Bejrútu v části, která byla před několika lety nejvíce postižena výbuchem.  Již řadu let tam naše církev podporuje školku a školu. Informace najdete na nástěnce.

            Dnes odpoledne jsme zváni do Kruhu, program si připravila paní Oksana Ivanová. Bude mluvit o svém domově na Ukrajině, a také o náročné cestě z válkou ničené vlasti až do Miroslavi. Bude také promítat fotografie. Začátek je už v 16.00 hodin.

            Dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme vám.

Po bohoslužbách vás zveme na setkání s občerstvením v Kruhu, děkujeme za přípravu.

            Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 v Miroslavi v 10.00 v modlitebně v Moravském Krumlově.