22. ledna 2023

Třetí neděle po Zjevení Páně 

-přivítání 

-bohoslužby v Bohuticích dnes nebudou z důvodu nemoci více členů 

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme … 

Dostali jsme velmi smutnou zprávu. Zemřel bratr farář Pavel Kalus. Většina nás starších ho znala, vyrůstal v Miroslavi na faře. Jako farář působil v Prosetíně, v Brně I a v Krouně. Určitou dobu byl také činný v Diakonii, na ústředí církve, kde věnoval oblast vzdělávání, přípravě vikářů a jáhnů a o své kolegy faráře pečoval prostřednictvím supervize. S velkou účastí myslíme na jeho nejbližší. 

Ve středu se na faře uskutečnilo první setkání věnované bohoslužbám. Hovořili jsme o výběru písní, o liturgii i o tom, jak na nás celkově bohoslužba působí, co si na ní nejvíc ceníme, čím nás obohacuje a co v ní postrádáme. Odcházeli jsme s dobrým pocitem i vědomím, že bychom se takto chtěli setkat víckrát. Ideální by bylo, kdyby se dalšího setkání zúčastnili i další. Termín není za tím určen, ale už nyní vás zveme k přemýšlení na toto téma a poté k účasti. 

Týden ve sboru 

Vzhledem k tomu, že bratr farář odjíždí na celý týden pracovně do Německa, nekonají se biblické hodiny ani další setkání s ním. 

Ve středu se sejde 9.00 RC Medvídek a v pátek také v 9.00 Medvídkova knihovnička. 

-Vyřizuji vám mnoho pozdravů od našich přátel Stockmannových ze sboru v Glösa, rádi vzpomínají na cesty do Miroslavi. Po Vánocích se přestěhovali se do chráněného bydlení. 

-připomínáme vám, že u sestry Jarmily Šimšové můžete zaplatit za církevní tisk 

-dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme vám za ni 

-podle rozhodnutí staršovstva se první celocírkevní sbírka uskuteční za týden, tj. v neděli 29. ledna, sbírka je určena na celocírkevní křesťanskou službu 

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, v neděli v 8.30 v našem kostele.