31. prosince 2023

 poslední neděle v kalendářním roce – Silvestr 

-přivítání 

-na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme … 

-dnešní bohoslužby s večeří Páně jsou jen v Miroslavi, zítra na Nový rok se bohoslužby nekonají. Bratr farář vykoná dnes v 10.00 bohoslužby ve Znojmě. 

Děkuji vám za vaši celoroční podporu sboru jak sbírkami pro sbor, tak salárem, dary i celocírkevními sbírkami. Velmi si toho vážíme, jen s vaší účinnou pomocí může sbor i církev dobře prosperovat. Zejména však děkuji za vaše modlitby a vytváření laskavého, vstřícného a ohleduplného společenství sboru.  

Zítra vstupujeme do roku 2024, přeji nám všem, aby to byl rok, v němž nás bude provázet Boží láska a opravdová radost. Modleme se za všechny, kteří prožívají hlubokou bolest i beznaděj, ztratili své nejbližší, byli vyhnáni válkou, hladem či nenávistí ze svých domovů. Buďme otevřeni pomoci těm, kdo žijí vedle nás i těm, které neznáme a jsou daleko od nás. K tomu nám dává sílu evangelium. 

Týden ve sboru 

středa 9.00 RC Medvídek 

13.30 seniorky 

čtvrtek 9.30 biblická hodina pro dospělé 

16.00 biblická hodina s dětmi 

pátek 9.00 Medvídkova knihovnička 

Na nástěnce najdete oznámení o úmrtí bratra faráře Jiřího Doležala, zemřel 30. 12. ve věku nedožitých 95 let. Ve vánočních dnech zemřela ve věku 93 let sestra Vlasta Křečková. Pohřební rozloučení se uskuteční v našem kostele 5. 12. 2024 ve 14.00, po té bude uložena do rodinného hrobu. 

-Během vánočních svátků jsme byli v kuchyňce za Kruhem bez elektřiny. Za rychlou opravu děkujeme panu Milanu Matyškovi, vykonal ji ochotně, okamžitě a bezplatně. Velmi si toho vážíme. Pan Matyšek situaci v našem kostele dobře zná a, jak se vyjádřil, cítí také určitou sounáležitost s naším sborem. Za zprostředkování opravy děkujeme bratru Jaroslavu Ryšavému.  

-Sestry seniorky se po bohoslužbách domluví, zda se chtějí dnes odpoledne sejít v Kruhu k posezení na konci roku. Pokud se setkání uskuteční, platí pozvání pro každého. Rozhodnutí zazní v Kruhu po bohoslužbách, kam jsme všichni zváni k setkání s občerstvením. 

-Dnešní sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme. 

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 v našem kostele.