Svatodušní neděle 28. května 2023

Přivítání

Na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme

Bohoslužby s vysluhováním VP jsou v 10.00 v Bohuticích

            Při dnešních svátečních bohoslužbách byl pokřtěn Nikolas Němec z Vémyslic, jemu i celé rodině přejeme vzájemnou radost a Boží požehnání na každý den.

            Zítra, na Svatodušní pondělí se sejdeme na bohoslužbách v 18.00 hodin.

            Včera skončilo 1. zasedání 36. synodu naší církve, které se konalo od 25. května v Komunitním centru Matky Terezy v Praze. Výsledky všech jednání se jistě časem dovíme.

Týden ve sboru

úterý                  9.00                    setkání maminek a dětí s farářem na faře nebo venku podle počasí

středa               9.00                    RC Medvídek

16.00                 biblická hodina dětí

čtvrtek             9.30                    biblická hodina pro dospělé

17.30                 konfirmandi

            V pátek 2. června je Noc kostelů. Srdečně vás zveme na koncert kapely Ležíš, v níž hrají většinou známí mladí brněnští evangelíci. Koncert začíná v 18.00 hodin. Po něm jsme všichni zváni na posezení ve sborové zahradě nejen k povídání, vzájemnému sdílení, k opékání apod. Bude také možnost zahrát si ping-pong. Přijměte prosím toto pozvání a pozvěte i svoji rodinu a přátele.

            Noc kostelů se uskuteční také v naší modlitebně v Moravském Krumlově, a to od 17.00 do 19.00 hodin. Moravskokrumlovský evangelický kostel nese název Blahoslavův sbor. Protože je letos 500. výročí narození Jana Blahoslava, který v MK zemřel, chceme otevřením kostelíka toto výročí také připomenout.

            Dnešní sbírka je celocírkevní a je určena na Diakonii naší církve, podpoříme budované středisko Diakonie Pomněnka v Novém Městě na Moravě. Více informací najdete na nástěnce.

            Do pokladničky-kostelíčka můžete dnes naposledy vložit svůj Dar pro JJ, vaše příspěvky přijímá také bratr pokladník proti potvrzení, nebo jej můžete poslat na účet sboru s označením JJ. Máte-li zájem o odečet daru při zdanění, sdělte to sestře Heleně Drastíkové. Děkujeme vám za vše.

Na bohoslužbách se sejdeme, zítra v 18.00, a dá-li Pán, také za týden v 8. 30 v našem kostele, kázáním poslouží sestra farářka Marta Sedláčková.