23. března 2009

Ohlášky na neděli 22.března 2009

———————————————

1) – přivítání (i kaz.stanic)

2) Zahájení VSS při ohláškách – OT

         zapisovatelem: Lia Ryšavá

         ověřovatele zápisu: Jana Férová a Jana Štefková – souhlas?

prezenci provádí a kontroluje br. Jindřich  Mach

Podle čl.9 odst.5. JVŘ čekáme půl hodiny, pak jsme usnášení schopni za jakéhokoli počtu přítomných.

– projednávané zprávy jsou k dispozici pod kruchtou

3) po bohoslužbách beseda v Kruhu – V kruhu bude dnes během občerstvení možnost shlédnout na obrazovce promítání fotografií  z několika sborových akcí, které mnozí z Vás
vystavili na internetu.

4) fotografie na tablech kolem vás jsou barevnou připomínkou života v našem sboru v loňském roce. Prohlížejte, vzpomínejte. Děkujeme organizátorkám výstavky i všem, kdo fotky dodali. Skvělý nápad.

5) Dnes večer (naposledy) v 17°° po krátkém nešporu budou manželé Mahelovi z Brna povídat o své cestě na ostrov Sokotru. Velmi pro nás exotické místo, přijďte do Kruhu, Robiho vyprávění bývají dobrodružná a obrázky profesionální.

6) V příštím týdnu bude program v našem sboru již v plné sestavě:

– po: konf. cvič ve Vémyslicích 13.45, bibl.h. starších dětí na faře v 15.15

– út: 20°° kroužek učitelů NŠ

– st: konf. cvičení v 15.30; biblická h. v Bohuticích v 17°°; zpěv v 19°°

– čt: biblická h. dospělých v 19°°

– pá: mladší děti nebudou mít biblickou, z důvodu pohřbu v Hraběticích

– so: mládež v 19°°

7) příští sobotu 28.3. se koná seniorátní presbyterní konference od 9°° ve sboru Brno I „na zelené faře“. Program visí na nástěnce. Odjezd bude auty v 8.10h.

8) Upozorňujeme, že příští neděli se mění čas na letní, je proto třeba se do kostela chystat již v sobotu večer a přeřídit si hodiny nebo se zařídit jinak – jinak přijdete „na amen“.

9) za dva týdny vás zveme do sboru (kromě pravidelných bohoslužeb) také odpoledne v sobotu 4.4. v 15.30 k besedě, hudbě a společnému zpěvu (je to sborové setkání spojené s překvapením)

ale také odpoledne v neděli 5.4. v 16°° hodin k hudebnímu nešporu s velikonočním programem Brněnského ekumenického sborečku pod vedením Luboše Rause.

10) – Kdo pojede na výlet do Moravského Krasu (o prvním květnovém víkendu), vyšlete po bohoslužbách  zástupce z rodiny na domluvu pod kruchtou.

11)  – Oznámení mládeže pro děti a rodiče: T.R.