Koncert Znojemského komorního orchestru

V neděli 21. června 2009, v první letní den a současně v Evropský den hudby, jsme měli vzácnou možnost přivítat v našem kostele opět Znojemský komorní orchestr řízený Willi Türkem. Jejich vystoupení bylo v podstatě generální zkouškou na večerní koncert na znojemském hradě.

Velmi si vážíme skutečnosti, že znojemští hudebníci k nám rádi přijedou, že je jim atmosféra a akustika našeho kostela příjemná, že se jim zkrátka u nás dobře hraje. O to víc mě mrzí, že nás posluchačů bylo tentokrát žalostně málo. Přesto pan Türk po koncertě sám nabídl výhled do budoucna – koncert v adventu. Doufejme, že v předvánočním období nás bude v kostele o hodně víc. Už teď si třetí nebo čtvrtou adventní neděli na jejich vystoupení rezervujme!

Program koncertu: W.A.Mozart: Sonate in F (ZKO), G.B.Bononcini: Per la Gloria, E.H.Grieg: Tys láska má (zpěv Z. Doležal, klavírní doprovod D.Türková), J.S.Bach: Koncert pro dvoje housle a smyčce, BWV 1060 (sólisté M. Krčálová a M. Filip, ZKO), J. Haydn: Die Verzweiflung, Die Landlust (zpěv P. Zástěrová, kl. doprovod D. Türková), A. Dvořák: O sanktissima, op. 19a (zpěv P. Zástěrová a Z. Doležal, kl. doprovod D. Türková), F. Mendelssohn-Bartholdy: Sinfonia č. 10 (ZKO).

Lia Ryšavá