6.5.2012

        přivítání

        bohoslužby ještě kaz.st. 10°° Lito ; 14°° Trosky

        19°° nešpor + Kruh: Lia Ry nás seznámí s přednáškou br.fr. Sochora „O tradicích miroslavského sboru“, kterou připravil ke 100.výročí sboru. (1946 ?)

        předtím – už v 18°° se v Kruhu sejdeme k domlouvání přípravy Noci Kostelů (1.6.)

        V příštím týdnu:

ve středu se scházejí obě věkové skupiny Medvídka, ve 14.45 biblická hodina starších dětí a ve 20°° Kroužek učitelů NŠ

ve čtvrtek ve 20°° biblický kroužek maminek vedený Danielou Bednaříkovou

v pátek ve 13°° mladší děti, v 15°° konfirmační cvičení a poté odjíždějí mládežníci, konfirmandi i někteří mladší (vlakem či na kole) na seniorátní školku do Silůvek. Tematem je křesťan a ekologie. Přejeme jim hezký víkend.

        Příští sobotu dopoledne od 9hodin budeme před naším kostelem „Férově snídat“. Připojíme se tak k mezinárodnímu dni Fair Tradu, který je právě 12.května a spolu s dalšími asi 50 místy přípravou veřejné snídaně z produktů Fair Tradu (které máme na stole v kostele), ale také z regionálních a domácích surovin (které máme všichni doma, jako jsou zavařeniny nebo vajíčka či nějaká zelenina apod.) Společná snídaně má být veřejná, aby mohl kdokoli další přijít a připojit se. (koordinují Eva Ryšavá a Daniela Bednaříková)

        Ve čtvrtek 17.května ve svátek Nanebevsroupení Páně bude v Kruhu od 19°° hodin pobožnost a rozhovor s letošními konfirmandy.

        Za dva týdny 20.května se ve sboru v Břeclavi koná seniorátní rodinná neděle. Káže sestra farářka Jiřina Kačenová z Letohradu a přednášku pro dospělé má br.fr. Ivan Ryšavý z Kroměříže. Mnoho důvodů, proč jet za čtrnáct dní do Břeclavi.

        Úprava hrobu br.fr.Švandy je hotova, děkovali jsme brigádníkům minule, br.kurátor Mach vše dokončil. Vypadá to moc pěkně.

        V Bohuticích jsou v modlitebně vsazena nová okna, bohoslužby jsou tam za týden, je potřeba nenechat tam místní sestry samotné v úklidu. Po domluvě vyhlašujeme úklidovou brigádu (kde je třeba i silných (např. mládežnických rukou na nošení vody), přesný termín bude zatím není znám. Ptejte se.

Jiří Doubrava